Μερικό lockdown έως την άνοιξη εξετάζει η γερμανική κυβέρνηση

Μοιραστειτε το

Φρανκφούρτη, Γερμανία

AP Photo/Michael Probst

Τα περιοριστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας στη Γερμανία ενδέχεται να διαρκέσουν έως και την άνοιξη του 2021, σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών, Πέτερ Αλτμάιερ. Όπως δήλωσε σε συνέντευξή του, αν δεν τεθούν υπό έλεγχο οι μολύνσεις, δεν είναι εφικτό να αρθεί το μερικό lockdown που ισχύει σε όλη τη χώρα.

Μιλώντας στην εφημερίδα Die Welt, σημείωσε ότι δεν είναι δυνατόν να αρθούν τα μέτρα, όταν σε μεγάλα τμήματα της Γερμανίας καταγράφονται περισσότερες από 50 μολύνσεις ανά 100.000 κατοίκους. «Έχουμε τρεις με τέσσερις μακρούς χειμωνιάτικους μήνες μπροστά μας. Είναι δυνατόν οι περιορισμοί να συνεχισθούν τους πρώτους μήνες του 2021».

Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ για τις λοιμώδεις νόσους, χθες Παρασκευή, καταγράφηκαν 21.695 νέες μολύνσεις, ανεβάζοντας το σύνολο από την αρχή της πανδημίας σε 1.028.089. Το ίδιο διάστημα, ακόμη 379 ασθενείς υπέκυψαν εξαιτίας του κορονοϊού, με το σύνολο να έχει φτάσει τους 15.965 νεκρούς. 

Η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ συμφώνησε την Τετάρτη με τους επικεφαλής των 16 ομόσπονδων κρατιδίων της Γερμανίας να παραταθούν και να αυστηροποιηθούν τα μέτρα κατά του κορονοϊού τουλάχιστον μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου.

Η Γερμανία έχει επιβάλει από τις αρχές Νοεμβρίου ένα «ήπιοlockdown», στο πλαίσιο του οποίου έκλεισαν τα μπαρ και τα εστιατόρια, όμως επιτράπηκε να παραμείνουν ανοικτά τα σχολεία και τα καταστήματα. Τα μέτρα σταμάτησαν την εκθετική αύξηση των κρουσμάτων, όμως οι μολύνσεις έχουν σταθεροποιηθεί σε υψηλό επίπεδο.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...