Μεξικό: «Μην ανταλλάξετε δώρα τα Χριστούγεννα» συνιστά ο Λόπες Ομπραδόρ

Μοιραστειτε το

Ο Πρόεδρος του Μεξικού Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ ζήτησε την Παρασκευή από τους Μεξικανούς να ακυρώσουν τα ταξιδιωτικά τους σχέδια για τις διακοπές των Χριστουγέννων, να περιορίσουν την κυκλοφορία και ακόμη και να σταματήσουν να δίνουν χριστουγεννιάτικα δώρα εν μέσω αυξανόμενων κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρα.

Ο Λόπες Ομπραδόρ ανακοίνωσε επίσης προσθήκη περισσότερων νοσοκομειακών κλινών, καθώς και επιπλέον ιατρικό εξοπλισμό και προσωπικό για να βοηθήσουν στον αγώνα για την καταπολέμηση της πανδημίας.

Οι αριθμοί των κρουσμάτων έχουν αυξηθεί αισθητά τις τελευταίες δύο εβδομάδες στο Μεξικό, με μερικά από τα υψηλότερα ποσοστά ημερησίως. Η χώρα κατέγραψε 1.144.643 περιπτώσεις Covid-19 και 108.173 επιβεβαιωμένους θανάτους, τον τέταρτο μεγαλύτερο αριθμό παγκοσμίως.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προειδοποίησε τη Δευτέρα ότι το Μεξικό ήταν σε «κακή κατάσταση» όσον αφορά τον κορωνοϊό καθώς οι λοιμώξεις και οι θάνατοι αυξάνονται.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας του Μεξικού Ούγο Λόπες-Γκατέλ την ίδια μέρα είπε επίσης ότι η πανδημία θα συνεχίσει πιθανώς να επιδεινώνεται στο Μεξικό μέχρι τον Ιανουάριο.

Ο Λόπες Ομπραδόρ είπε ότι δεν θα υπάρχει υποχρεωτικό lockdown για τη μείωση της κίνησης των ανθρώπων και ότι το Μεξικό αντ’αυτού θα βασίζεται στην ατομική υπευθυνότητα.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από το Reuters.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Μέγας ΠΑΟΚ στα πλέι οφ του Conference League

Το πληρέστερο portal ψυχαγωγίας. Σινεμά, Θέατρο, Γεύση, Citylife, Εικαστικά,...

Άσκηση: Πόσος χρόνος αρκεί για να βελτιώσει τη μνήμη

Η άσκηση δεν αποτελεί σύμμαχο μόνο της σωματικής υγείας,...

Τι να κάνετε αν σας πιάσει διάρροια

Σε όλους μας μπορεί να συμβεί να αισθανθούμε εκείνη...