Μελβούρνη: Έκκληση για συγκέντρωση υπογραφών, ώστε να μην κλείσει πρόγραμμα Ελληνικών Σπουδών

Μοιραστειτε το

Την στήριξη όλων, με την συγκέντρωση υπογραφών, ζητά η Συντονιστική Επιτροπή Save Modern Greek At La Trobe, μετά την ανακοίνωση  του Πανεπιστημίου La Trobe της Μελβούρνης  ότι πρόκειται να προτείνει την διακοπή του προγράμματος Ελληνικών Σπουδών.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση ,στο τμήμα υπάρχουν φοιτητές οι οποίοι επιθυμούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους, τόσο σε προπτυχιακό, όσο και σε μεταπτυχιακό επίπεδο, ενώ υπάρχουν και έρευνες που είναι ακόμα σε εξέλιξη.

Το Πανεπιστήμιο  έδωσε διορία πολύ λίγων ημερών, ώστε να οργανωθολυν και να συντονοιστούν δράσεις για να ακυρωθεί η πρόθεση του Πανεπιστημίαυ .Η περίοδος διαβούλευσης θα διαρκέσει μέχρι την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου.  

Ήδη χθες, σε συνέχεια της πρώτης διαδικτυακής συνάντησης με πρωτοβουλία της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης (ΕΚΜ), πραγματοποιήθηκε χη δεύτερη συνάντηση της Συντονιστικής Επιτροπής Save Modern Greek At La Trobe υπό την προεδρεία του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Νεοελληνικών Βικτώριας (ΣΕΝΒ) και την υποστήριξη της ΕΚΜ στα διοικητικά θέματα.

Στη συνάντηση συντονίστηκαν οι περαιτέρω ενέργειες για τη στήριξη του προγράμματος και αποφασίστηκε η προώθηση υποστηρικτικών γραμμάτων στη διοίκηση του πανεπιστημίου και του ψηφίσματος που έχουν δημιουργήσει οι φοιτητές του La Trobe σε όσο το δυνατό περισσότερους φορείς.

«Χρειαζόμαστε όσο το δυνατόν περισσότερες υπογραφές, ώστε να στηρίξουμε δυναμικά το πρόγραμμα και να καταστεί σαφές στο Πανεπιστήμιο ότι ενδιαφερόμαστε πραγματικά και ουσιαστικά για το μέλλον των Ελληνικών στη Βικτώρια. Η αξία του προγράμματος για τη γλώσσα και την κουλτούρα μας είναι αδιαμφισβήτητη και αυτό πρέπει να το αντιληφθούμε όλοι άμεσα, πριν να είναι πολύ αργά για τα Ελληνικά στην Αυστραλία. Ελπίζουμε να μαζευτεί ο επιθυμητός αριθμός υπογραφών, ούτως ώστε να αποδείξουμε ότι πρέπει να παραμείνει το πρόγραμμα. Το μόνο που χρειάζεται να κάνει κάποιος, είναι να υπογράψει το αίτημα. Δεν υπάρχει καμία οικονομική υποχρέωση για όποιον υπογράψει» αναφέρεται σε ανακοίνωση

Στη συνάντηση πήραν μέρος:

  • Εκπρόσωποι του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Νεοελληνικών Βικτώριας και της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης
  • Η Συντονίστρια του Προγράμματος Ελληνικών στο La Trobe, Δρ. Σταυρούλα Νικολούδη
  • Οι ενώσεις NUGAS και La Trobe University Greek Society (LUGS)
  • Φοιτητές του προγράμματος Ελληνικών στο La Trobe
  • Η πάτερ Ευμένιος Βασιλόπουλος (Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας)
  • Η Δρ. Μαρία Καριδάκη (Πανεπιστήμιο Μελβούρνης)
  • Η Σύμβουλος του δημαρχείου Darebin, Έμιλυ Δημητριάδη
  • Ο Σάκης Ζαφειρόπουλος (Speak Greek In March)
  • Ο Κώστας Καλυμνιός
  • Ο Παναγιώτης Ιασσωνίδης (ΠΑΜΑΚ)
  • Η πρώην ακαδημαϊκός Άννα Χατζηνικολάου
  • Ο Γενικός Πρόξενος, Δημήτριος Μιχαλόπουλος
  • Η Συντονίστρια Εκπαίδευσης του Γενικού Προξενείου, Γεωργία Νικολαΐδου

Η Συντονιστική Επιτροπή θα συνεχίσει τις δράσεις της για τη στήριξη του προγράμματος, ενώ σήμερα, πραγματοποιείται ακόμα μία διαδικτυακή εκδήλωση στις 6:30μμ, την οποία διοργανώνουν οι ενώσεις Greek Studies at La Trobe και NUGAS Victoria. Πληροφορίες για την εκδήλωση αυτή μπορείτε να βρείτε στις σελίδες τους στο facebook.

Τρόποι στήριξης του προγράμματος Ελληνικών στο La Trobe:

Εκπαιδευτικοί, διευθυντές, συντονιστές, σχολεία κλπ., μπορούν να στηρίξουν το πρόγραμμα με τους εξής τρόπους:

1.Γράμματα Στήριξης- Μπορείτε να γράψετε ένα γράμμα υποστηρίζοντας το πρόγραμμα Ελληνικών στο La Trobe και εκφράζοντας τις ανησυχίες σας για την απόφαση να το κόψουν. Μέσα σ’ αυτό το γράμμα, μπορείτε να συμπεριλάβετε τι προσφέρει το πρόγραμμα στους μαθητές σας, γιατί πιστεύετε ότι το πρόγραμμα είναι σημαντικό, όχι μόνο για τους μαθητές σας αλλά και για τη συνέχεια της ελληνομάθειας στην Βικτώρια. Αυτό το γράμμα πρέπει να υπογραφεί από τον συντονιστή του προγράμματός σας ή από τον διευθυντή σας. Πρέπει να στείλετε το γράμμα σας σε όλα τα ακόλουθα άτομα: 

o Consultation Office [email protected]

o Vice Chancellor Professor John Dewar [email protected]

o College Head Professor Simon Evans [email protected]

o School Head Professor Nick Bisley [email protected]

2. Τηλεφωνήματα- Μπορείτε να πάρετε τα παρακάτω πρόσωπα τηλέφωνο να εκφράσετε τις ανησυχίες σας με την απόφαση που θέλουν να πάρουν. Εδώ μπορείτε να εξηγήσετε τι θα σήμαινε μια τέτοια απόφαση για σας, για τους μαθητές σας, τα σχολεία σας, το μέλλον της ελληνομάθειας, ή ό,τι άλλο νιώθετε ‘οτι αξίζει να αναφερθεί. Αν δεν απαντήσουν τα τηλεφωνήματα, σας παρακαλούμε να αφήσετε ένα ηχητικό μήνυμα εκφράζοντας τα παραπάνω σημεία. Εκπαιδευτικοί, συντονιστές ή διευθυντές μπορούν να πάρουν τα ακόλουθα άτομα τηλέφωνο:  

o Vice Chancellor Professor John Dewar  9479 2000 

o College Head Professor Simon Evans  9479 5900 

o Head of School Professor Nick Bisley  9479 2692

o Head of Department Professor Rhiannon Evans  9479 1856

3. Ακολουθώντας τον παρακάτω σύνδεσμο μπορούν να υπογράψουν το αίτημα 

https://bit.ly/38Wk2qf

 

 

 

 

 

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Μέγας ΠΑΟΚ στα πλέι οφ του Conference League

Το πληρέστερο portal ψυχαγωγίας. Σινεμά, Θέατρο, Γεύση, Citylife, Εικαστικά,...

Τι να κάνετε αν σας πιάσει διάρροια

Σε όλους μας μπορεί να συμβεί να αισθανθούμε εκείνη...

Πόλεμος: Τι θα συνέβαινε αν η Ρωσία δολοφονούσε τον Ζελένσκι

«Μια δολοφονία δεν άλλαξε ποτέ την ιστορία του κόσμου»,...