Μεγάλη ποσότητα κοκαΐνης και συλλήψεις στη Θεσσαλονίκη

Μοιραστειτε το

(324) κιλά καθαρής κοκαΐνης, χωρισμένα σε (260) δέματα

ΕΛ.ΑΣ.

Στην κατάσχεση της μεγαλύτερης ποσότητα κοκαΐνης (επί πολλά χρόνια) προχώρησαν οι αρχές στη Θεσσαλονίκη συλλαμβάνοντας παράλληλα τρία άτομα που φέρονται ως ηγετικά στελέχη διεθνούς κυκλώματος εμπορίας και διακίνησης ναρκωτικών.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι τρεις συλληφθέντες είναι δύο αλλοδαποί, ηλικίας 37 και 36 ετών (αλβανικής και κροατικής καταγωγής) και ένας 35χρονος Έλληνας, ενώ -σύμφωνα με την αστυνομία- αναζητείται και τέταρτο άτομο κροατικής καταγωγής, επίσης σημαντικό μέλος του κυκλώματος, τα στοιχεία του οποίου ταυτοποιήθηκαν.

Η ποσότητα που κατασχέθηκε ξεπερνά τα 320 κιλά και αν έφτανε στα στέκια των ουσιοεξαρτημένων ατόμων το προσδοκώμενο παράνομο οικονομικό όφελος για το κύκλωμα υπολογίζεται πως θα ξεπερνούσε τα 100 εκατ. ευρώ.

Η σύλληψη των τριών ανδρών έγινε επ’ αυτοφώρω, κατά τη διάρκεια μεταξύ τους συναλλαγής, σε συντονισμένη επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι. Σε έρευνες που ακολούθησαν σε δύο οχήματα και σε διαμέρισμα που διέμενε ο ένας από τους άντρες, τα οποία χρησιμοποιούνταν για την παράδοση και φύλαξη των ποσοτήτων των ναρκωτικών ουσιών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 324 κιλά καθαρής κοκαΐνης, χωρισμένα σε 260 δέματα, 5.265 ευρώ και συνάλλαγμα, σχετιζόμενα με εμπορία ναρκωτικών ουσιών, πέντε κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσαν για τις συνεννοήσεις τους και φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στις αρμόδιες δικαστικές αρχές.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...