Μεγάλη νίκη του Προμηθέα κόντρα στον Παναθηναϊκό

Μοιραστειτε το

Με σκορ 80-78 επικράτησε ο Προμηθέας του Παναθηναϊκού μέσα στο ΟΑΚΑ, στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής της Basket League, δίνοντας τεράστιο ενδιαφέρον στο φετινό πρωτάθλημα, καθώς πέντε ομάδες συνωστίζονται στις πρώτες θέσεις και καμιά από αυτές δεν φαίνεται πλέον ως κυρίαρχη.

Σημειώνεται ότι οι «πράσινοι» έχουν ήδη υποστεί δύο ήττες στη διοργάνωση: τη σημερινή, καθώς και από το Λαύριο πριν από λίγες αγωνιστικές. 

Έτσι, ο Παναθηναϊκός ισοβαθμεί στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα με ΑΕΚ και Λαύριο, με 22 βαθμούς, αλλά έχει έναν αγώνα λιγότερο. Ο Προμηθέας έφτασε τους 20 βαθμούς, έναν λιγότερο από το Περιστέρι που έχει όμως και έναν περισσότερο αγώνα από την ομάδα της Πάτρας. 

Η νίκη των φιλοξενουμένων ήρθε με μια μεγάλη ανατροπή, καθώς οι Αχαιοί ακολουθούσαν από το -7 (78-71), 1:11 πριν τη λήξη, για να κάνουν σερί 9-0, με τρίποντο από τον Λούντζη, τέσσερις πόντους του Έβανς και λέι απ του Γκραντ. Κυρίως, όμως ήταν η άμυνα των παικτών του Προμηθέα στα τελευταία λεπτά που της χάρισε την 8η νίκη και 3η εκτός έδρας σε 12 αγώνες. 

Ο Γιάννης Αθηναίου «σκότωσε» την ομάδα του Όντεντ Κάτας, σημειώνοντας 18 πόντους με 4/7 τρίποντα. Ο Τζεράι Γκραντ πέτυχε 17 πόντους και είχε 8 ριμπάουντ, ενώ ο αδελφός του Τζεράιν Γκραντ είχε συγκομιδή 16 πόντους, 7 ασίστ και 5 ριμπάουντ.

Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού, Ιωάννης Παπαπέτρου, πέτυχε 26 πόντους, double double o Μήτογλου με 16 πόντους και 15 ριμπάουντ, ενώ 12 πόντους πρόσθεσε ο Μπέντιλ. 

Τα δεκάλεπτα: 16-14, 36-43, 58-55, 78-80.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...