Μεγάλη η διασπορά σε όλες τις περιοχές της Αττικής

Μοιραστειτε το

Βάνα Παπαευαγγέλου

EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

Με μελανά χρώματα περιέγραψε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας (και μέλος της ειδικής επιτροπής του Υπουργείου Υγείας για τη νόσο Covid-19), Βάνα Παπαευαγγέλου, την κατάσταση που επικρατεί σε όλη την Αττική, όσον αφορά την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού. 

Όπως επισήμανε, τα βλέμματα όλων από τη Βόρεια Ελλάδα στρέφονται πλέον στην Αττική, καθώς η επιδημιολογική εικόνα έχει αλλάξει. Υπογράμμισε πως παρατηρείται αύξηση κατά 45% των νέων κρουσμάτων μέσα σε μια εβδομάδα και «ενοχλεί η μεγάλη, οριζόντια διασπορά σε όλες τις περιοχές». 

Παράλληλα, παρατηρείται αύξηση των νοσηλευομένων κλινών, προσθέτοντας πως οι κλίνες για ΜΕΘ έχουν καλυφθεί σε ποσοστό 61%.

«Τώρα είναι η ώρα που προέχει η πρόληψη», τόνισε η κ. Παπαευαγγέλου και σημείωσε ότι η αρμόδια επιτροπή του Υπουργείου εισηγήθηκε να  μειωθεί η κινητικότητα του εμπορίου. Έτσι, πρότεινε τη λειτουργία των καταστημάτων ένδυσης και υπόδυσης με τη μέθοδο του click in shop, ενώ για το υπόλοιπο λιανεμπόριο θα ισχύσει το μέτρο του click away.

Επίσης σημείωσε ότι η επιτροπή εισηγήθηκε το άνοιγμα των Γυμνασίων και των Λυκείων, εκτός από τις «κόκκινες» περιοχές (όπως η Αττική) που θα ανοίξουν μόνο τα Γυμνάσια. 

Για τη γενική κατάσταση στη χώρα, η κ. Παπαευαγγέλου υπογράμμισε ότι παρατηρείται επιδείνωση της επιδημιολογικής εικόνας, καθώς ο μέσος όρος κρουσμάτων της τελευταίας κυλιόμενης εβδομάδας ανήλθε σε 625 έναντι 467 που καταγράφηκαν την προηγούμενη. Τόνισε επίσης ότι η κατάσταση επιδεινώθηκε σε πολλές περιοχές που χαρακτηρίζονται πλέον «κόκκινες». 

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...