Μαύρη μέρα για το Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά

Μοιραστειτε το

Ήταν μια μαύρη μέρα για το Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά. Η δημοτική πλειοψηφία έδωσε βήμα παρά τις έντονες αντιδράσεις του «Πειραιάς για Όλους», της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και της «Ανταρσίας στο Λιμάνι» στον εκπρόσωπο της «Ελληνικής-Χρυσής Αυγής». Και αυτός προχώρησε σε ένα παραλήρημα μίσους, ένα υβρεολόγιο για τον δημοκρατικό Πειραιά, τα «κομμούνια και πασόκους», πριν φτάσει στο αγαπημένο θέμα των ναζί, τους μετανάστες. Στη συνέχεια δήλωσε «ανεξάρτητος» ακόλουθος πλέον του Κασιδιάρη.

Το θέμα όμως δεν είναι η καταδικασμένη από τα δικαστήρια και σύσσωμη την κοινωνία εγκληματική οργάνωση.

Το θέμα είναι η εν ψυχρώ κάλυψη που της έδωσε ο συνδυασμός Μώραλη. Πρώτα ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου επέτρεψε σε αυτόν τον μεταμφιεσμένο πλέον «ανεξάρτητο» να χύνει τη χολή του εναντίον της δημοκρατίας. Ο δήμαρχος αντιμετώπισε με πλήρη απάθεια αυτή την εξέλιξη. Στη συνέχεια δε παίρνοντας αέρα και θέλοντας να πλειοδοτήσει, ο πρόεδρος της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Πειραιά «Κανάλι Ένα» Α.Τζεφεράκος προχώρησε σε μία πρωτοφανή δήλωση εξισώνοντας τους χρυσαυγίτες με τους δημοτικούς συμβούλους της Αριστεράς, λέγοντας απευθυνόμενος στον εκπρόσωπο των ναζί «είστε καταδικαστέοι και εσείς και οι απέναντι, μόνο που οι απέναντι ξέρουν να κρύβονται». Με τον δήμαρχο και τον πρόεδρο να ακούν εν πλήρη αφωνία.

Ο «Πειραιάς για Όλους» αποχώρησε αμέσως μόλις δόθηκε ο λόγος στον εκπρόσωπο της «Ελληνικής-Χρυσής Αυγής» ενώ το ίδιο έκαναν και οι δημοτικοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και της «Ανταρσίας στο Λιμάνι».

Όμως το ατόπημα του δημοτικού συμβούλου της πλειοψηφίας είναι πολύ βαρύ. Και δείχνει για ποιο λόγο ο συνδυασμός Μώραλη όχι μόνο δεν μπόρεσε ως τώρα να αντιμετωπίσει τους χρυσαυγίτες, αλλά τους αγκάλιασε σε διάφορες εκδοχές, αυτούς και τις ιδέες τους από το 2014 ως σήμερα.

Ο κύριος Μώραλης ως δήμαρχος μιας δημοκρατικής πόλης έχει δύο επιλογές. Ή να επιβάλλει στον δημοτικό του σύμβουλο να ζητήσει συγγνώμη αμέσως για αυτή την ύβρι που ξεστόμισε, ή να τον απομακρύνει από τα καθήκοντα του. Γιατί αν ο πρόεδρος του Δημοτικού Ραδιοφώνου Πειραιά πιστεύει ότι Ναζί και Αριστερά είναι το ίδιο, τότε καιρός είναι να ετοιμαζόμαστε να ευχηθούμε «Ευτυχές το Νέο Έτος 1967».

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...