Μαραντόνα: Πυρά του δικηγόρου του κατά των υγειονομικών αρχών – Οι τελευταίες ημέρες του θρύλου

Μοιραστειτε το

Σοβαρές ευθύνες επιρρίπτει ο δικηγόρος του Ντιέγκο Μαραντόνα για τον θάνατό του. Ειδικότερα, κάνει λόγο για απουσία ιατρικού προσωπικού και μεγάλη καθυστέρηση του ασθενοφόρου.

Ο Ματίας Μόρλα ζητά την διερεύνηση τυχόν ευθυνών για τη μη παρουσία ιατρικού προσωπικού κοντά στον θρύλο του ποδοσφαίρου, κάνοντας λόγο για «εγκληματική ηλιθιότητα».

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε εξαπέλυσε επίθεση στις υγειονομικές αρχές της χώρας για τη μη παρουσία ιατρών επί 12 ολόκληρες ώρες στην οικία του Μαραντόνα, αλλά και την καθυστέρηση της έλευσης ασθενοφόρου για πάνω από μισή ώρα.

Ο Μαραντόνα υπέκυψε πολύ γρήγορα στην καρδιακή ανεπάρκεια που του προκάλεσε η ανακοπή.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα κατέληξε εντός 15 λεπτών και τα εννέα ασθενοφόρα που έφτασαν αργότερα άργησαν πολύ για να τον σώσουν, σύμφωνα με τον συνήγορό του.

Οι δικαστικές αρχές στην Αργεντινή άνοιξαν έρευνα για τις συνθήκες του θανάτου του θρυλικού ποδοσφαιριστή.

Οι τελευταίες ημέρες του Ντιεγκίτο

H εφημερίδα της Αργεντινής, Clarín, που πρώτη αποκάλυψε την είδηση του θανάτου του Ντιέγκο Μαραντόνα, δημοσίευσε λεπτομέρειες ήταν οι τελευταίες μέρες του Αργεντινού.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά οι τελευταίες μέρες του Μαραντόνα, πριν από το θάνατό του, σημαδεύτηκαν από πολλές υποτροπές της υγείας και μεταπτώσεις της διάθεσής του.

Η διάγνωση παρέμενε η ίδια όπως όταν έφυγε από την κλινική Olivos μετά από εγχείρηση στο κεφάλι για την αφαίρεση του αιματώματος του. Η εφημερίδα αναφέρει ότι η εντατική θεραπεία για τη σταθεροποίηση της ψυχικής και σωματικής του κατάστασης επιδεινώθηκε λόγω του εθισμού του στο αλκοόλ και τα ψυχοφάρμακα.

«Η ανάκαμψη έπρεπε να είναι μακροπρόθεσμη, αν και στη ζωή του Μαραντόνα όλα ήταν καθημερινά», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Ο Μαραντόνα συνέχισε να ζει στο νέο του σπίτι στην Τίγκρες, μια νοσοκόμα τον παρακολουθούσε 24 ώρες την ημέρα, έκανε ασκήσεις με τον κινησιολόγο του για τη βελτίωση των κινητικών δεξιοτήτων, είχε γύρω του την οικογένεια του και δέχτηκε τακτικές επισκέψεις από τα παιδιά του, κυρίως την Τζιανίνα και την Τζάνα. Είχε καταφέρει να ξεφύγει από την κατανάλωση αλκοόλ, ένα θεμελιώδες ζήτημα για να αποφευχθεί η υποτροπή.

Το δεύτερο στάδιο της θεραπείας του, που διοργανώθηκε από τον γιατρό Λεοπόλδο Λούκε, είχε ως στόχο να βρει κίνητρα. «Τίποτα δεν τον παρακινεί», είπαν εκείνοι που ήταν κοντά στον Μαραντόνα την παραμονή των 60ων γενεθλίων του. Η προσπάθεια ήταν να ενεργοποιηθεί ο Μαραντόνα, να βρει κάτι που θα τον έκανε να το απολαύσει, που θα τον κρατούσε απασχολημένο και που θα του επέτρεπε να μείνει μακριά από πειρασμούς.

«Ίσως μπορεί να πάει σε κάποιο παιχνίδι ή προπόνηση μία φορά την εβδομάδα», έλεγαν.

Για κάθε βήμα συμφωνούσαν με τις κόρες του Ντιέγκο, οι οποίες πήραν τις αποφάσεις. Ωστόσο, τις τελευταίες ημέρες όλοι τον είδαν πολύ άσχημα, «πολύ ανήσυχο». Και η ιδέα ενός ταξιδιού στην Κούβα για να συνεχίσει την ανάκαμψη στο νησί άρχισε να κερδίζει έδαφος. Με τη διαφορά που αυτή τη φορά δεν πρόλαβε να το κάνει. Πεθαίνοντας την ίδια ημέρα όπως ο φίλος του Φιντέλ Κάστρο το 2016...

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Βόρεια Κορέα: Φόβοι για 200 νεκρούς από την κατάρρευση σήραγγας μετά την τελευταία πυρηνική δοκιμή

Μια σήραγγα στην περιοχή πυρηνικών δοκιμών της Βόρειας Κορέας...

Τραγωδία στην Καβάλα: Νεκρός 46χρονος από ηλεκτροπληξία

Τραγικό θάνατο από ηλεκτροπληξία βρήκε ένας 46χρονος άνδρας στη...

Έτοιμη για διαπραγμάτευση η Ιταλική κυβέρνηση μετά το δημοψήφισμα σε Βένετο και Λομβαρδία

«Έτοιμη να ξεκινήσει διαπραγμάτευση», δηλώνει η κυβέρνηση της Ρώμης,...

Ναγκόρνο Καραμπάχ: Εφικτή μια βιώσιμη ειρηνευτική συμφωνία, λένε οι ηγέτες Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν

Αισιόδοξοι πως είναι εφικτή η σύναψη μιας βιώσιμης ειρηνευτικής...