Μαρία Πετεβή: Η Πηνελόπη από τις «Αγριες Μέλισσες», τραγουδά …Οβίδιο! [βίντεο] | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ | iefimerida.gr

Μοιραστειτε το

Στίχους Οβιδίου, 2 χιλιάδων ετών παλαιούς, τραγουδά η ηθοποιός Μαρία Πετεβή από τις «Αγριες Μέλισσες», στο μουσικό κομμάτι Genesis, συνεργαζόμενη με τον μουσικό Δημήτρη Κοροντζή και τον αδελφό της, Χρήστο.

Ο Οβίδιος, ήταν Ρωμαίος ποιητής, που έζησε κατά τη διάρκεια της βασιλείας του Οκταβιανού Αύγουστου. Οι στίχοι που ερμηνεύει η ηθοποιός, είναι από τις «Μεταμορφώσεις» και συγκεκριμένα από το «Βιβλίο I — Η δημιουργία».

Μαρία Πετεβή
Μαρία Πετεβή / Φωτογραφία: Instagram

Το κομμάτι ανέβηκε στις 31 Δεκεμβρίου 2020 στο Youtube, ως πρωτοχρονιάτικα κάλαντα που περιγράφουν τη Δημιουργία του Κόσμου. Αναπτύσσεται με απαγγελία στίχων (spoken word) αλλά περιέχει και καθαρά τραγουδιστικό μέρος. Καταγράφεται στα πρωτοποριακά έργα της σύγχρονης μουσικής σκηνής στην Ελλάδα, αφού συνδυάζει την παράδοση (στο μουσικό μέρος που είναι κυπριακά κάλαντα) με τις αρχαίες απόψεις (στο στιχουργικό) περί Δημιουργίας.
Είναι η πρώτη φορά που έχουμε ηχογραφημένο τραγούδι από την Μαρία Πετεβή.

Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι ο αδελφός της γνωστής ηθοποιού, Χρήστος Πετεβής, είναι εξαίρετος μουσικός, δεξιοτέχνης στο βιολί και επί σειρά ετών, βασικός συνεργάτης της τραγουδοποιού Ειρήνης Σκυλακάκη.

Ο αδελφός της Μαρίας, Χρήστος Πετεβής και η Ειρήνη Σκυλακάκη
Ο αδελφός της Μαρίας, Χρήστος Πετεβής και η Ειρήνη Σκυλακάκη (Φωτο Μ.Νταλούκας 2020)

Η Μαρία Πετεβή, μιλώντας στον γράφοντα και στην εκπομπή του, Δημόσια Διαβούλευση της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, είπε: «Το Genesis προέκυψε ύστερα από μια ιδέα του Δημήτρη Κοροντζή και του αδελφού μου Χρήστου, να κάνουν ένα πειραματισμό πάνω σε παραδοσιακή κυπριακή μουσική. Μου πρότεινε ο αδελφός μου να τραγουδήσω.

Εγώ σκέφτηκα να βάλουμε στίχους του Οβιδίου, από τις Μεταμορφώσεις, ένα βιβλίο που είχα διαβάσει και μου άρεσε πάρα πολύ. Για την αρχή του Κόσμου ουσιαστικά μιλάει, για το πώς δημιουργήθηκε και δομήθηκε ο Κόσμος. Η μουσική είναι εμπνευσμένη από τα Χριστουγεννιάτικα κυπριακά κάλαντα, και τα λόγια είναι από τον Οβίδιο που έχει μια άλλη οπτική για το πώς γεννήθηκε ο Κόσμος. Οπότε στο κομμάτι, παντρεύτηκαν δύο οπτικές, η Χριστιανική και του Οβιδίου».

Σχετικά με τη μουσική, η ηθοποιός λέει ότι την αγάπησε από μικρή ηλικία, αφού γεννήθηκε σε μουσική οικογένεια: «Μουσικός είναι και ο μπαμπάς μου και ο αδελφός μου. Αλλά και η αδελφή μου η Βάσω, είναι ψυχολόγος ασχολείται με τη μουσική, τραγουδά και παίζει αρμόνιο. Εγώ τραγουδούσα συχνά σε ρεμπετάδικα. Όμως, με το θέατρο και τις άλλες δουλειές, με τις Μέλισσες και ύστερα με το λοκντάουν, το τραγούδι το είχα αφήσει».

Για τις Άγριες Μέλισσες

Η Μαρία Πετεβή, μίλησε επίσης, για την αναγνωρισιμότητα που της χάρισε ο ρόλος της Πηνελόπης στο σήριαλ Άγριες Μέλισσες, αλλά και για τον αδιέξοδο έρωτα της τηλεοπτικής Πηνελόπης για τον εξάδελφό της Μελέτη. Σχετικός ο διάλογος στη συνέντευξη που έδωσε στον Μανώλη Νταλούκα :

-Τώρα ύστερα από την επιτυχία του σήριαλ Άγριες Μέλισσες, φαντάζομαι ότι σε αναγνωρίζουν πολλοί στον δρόμο…

-Ναι…μου κάνει εντύπωση ότι με αναγνωρίζουν και με τη μάσκα! Με κοιτάνε και λέω εμένα κοιτάνε; αφού φοράω μάσκα πώς με βλέπουνε;

Η Μαρία Πετεβή με τον Γιώργο Γεροντιδάκη στις Αγριες Μέλισσες
Η Μαρία Πετεβή με τον Γιώργο Γεροντιδάκη στις Αγριες Μέλισσες

-Τι σου λέει ο κόσμος;

-Μου λέει πολύ ωραία πράγματα, για το σήριαλ και το πώς επιδρά πάνω τους…Υπάρχουν άνθρωποι που μιλάνε τελείως με βάση το σήριαλ, δηλαδή αρχίζουν κατηγορούν τον Βόσκαρη, την Μυρσίνη, τον Δούκα … μου μιλάνε λες και είμαι πραγματική η Πηνελόπη … υπάρχουν και άλλοι που μου λένε πολλά σε σχέση με την καραντίνα, για το ότι δεν έχουν τώρα διέξοδο, έχει κοπεί το Θέατρο, έχουν κοπεί τα καλλιτεχνικά δρώμενα, ο κόσμος έχει πολλή ανάγκη, δεν μπορεί να βγει έξω να πάει να πιει ένα κρασί, κάπως να ευφρανθεί να διασκεδάσει… μου λένε ότι έχουν ένα ραντεβού με αυτή τη σειρά, σχεδόν ερωτικό, δηλαδή ο κόσμος έχει κάτι να περιμένει κάθε βράδυ επειδή είναι και καθημερινή η σειρά, σχεδόν καθημερινή Δευτέρα με Πέμπτη… και έχει ένα ραντεβού, κάτι που περιμένει και τον κάνει να αισθάνεται ότι υπάρχει κάτι να γίνει γιατί οι ημέρες μας στην καραντίνα είναι αρκετά ίδιες.

-Στο τελευταίο επεισόδιο έρχεται ο Μελέτης και σε ρωτά γιατί στον γάμο σου με τον Εισαγγελέα, φόρεσες το κολιέ που σου χάρισε…Γιατί το φόρεσες αλήθεια; Τι λέει το σενάριο;

-Το σενάριο δεν το αιτιολογεί κάπως, αλλά εγώ ως ηθοποιός το αιτιολογώ για να μπορώ να το αφηγηθώ…Η Πηνελόπη δεν το έβαλε σκοπίμως για να προκαλέσει κάτι… απλώς ο έρωτάς της για τον Μελέτη είναι πολύ δυνατός , το έχουμε καταλάβει αυτό πια, δεν περνάει αυτός ο έρωτας, όσα εμπόδια και να υπάρχουν, ακόμα κι το γεγονός της αιμομιξίας… είναι όλα πολύ βαριά για να τα αντέξουν οπότε έχουν πάρει την απόφαση να χωρίσουν και εκείνη προσπαθεί να προχωρήσει τη ζωή της με όποιον τρόπο μπορεί, σωστό ή λάθος, αλλά ήθελε να βάλει αυτό το κολιέ.. εγώ έτσι το αιτιολόγησα … για να έχει ένα κομμάτι από την αληθινή της αγάπη μαζί της, ακόμα και με τον γάμο της δεν τον έχει ξεπεράσει τον Μελέτη, είναι προφανές.

Σκηνή από τη σειρά με την Πηνελόπη και τον Μελέτη
Σκηνή από τη σειρά με την «Πηνελόπη» και τον «Μελέτη»

-Αυτό που ακούγεται ότι θα αποδειχτεί ότι ο Μελέτης δεν είναι τελικά ξάδελφος της Πηνελόπης, ισχύει;

-Αυτό, αλήθεια λέω, δεν το ξέρουμε ακόμα. Στα σενάρια που έχω διαβάσει εγώ, είναι σίγουρα ξάδελφός μου. Δεν νομίζω να έρθει η ανατροπή σε αυτό το κομμάτι. Μπορεί να έρθουν άλλες ανατροπές, αλλά σε αυτό δεν νομίζω. Όμως δεν είμαι και στο μυαλό της σεναριογράφου της Μελίνας, δεν γνωρίζω τι μπορεί να γίνει… πάντως και εγώ θα ήθελα να μην είναι ξαδέλφια γιατί είναι ένας πολύ αγνός και όμορφος έρωτας.

  • Πηγή φωτογραφιών: Instagram/ Maria Petevi και σκηνές από το σήριαλ
  • Η φωτο της Ειρήνης Σκυλακάκη με τον Χρήστο Περεβή: Μ.Νταλούκας 2020.

Πηγή
Author: Μανώλης Νταλούκας

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα