Μακρόν: Mεμονωμένες οι κυρώσεις στην Τουρκία – Τον Μάρτιο θα μιλήσουμε για κάτι πιο ευρύ

Μοιραστειτε το

Ιδιαίτερα αποφασιστικός απέναντι στην Τουρκία εμφανίστηκε ο Γάλλος Πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, μετά το πέρας της Συνόδου Κορυφής, προαναγγέλλοντας στην ουσία αυστηρότερα μέτρα τον ερχόμενο Μάρτιο. 

Στις δηλώσεις του τόνισε ότι «περάσαμε σε επίπεδο μεμονωμένων κυρώσεων στο πλαίσιο των ατόμων που είχαν ταυτοποιηθεί. Και φυσικά που είχαν να κάνουν με τις γεωτρήσεις στην ΑΟΖ της Κύπρου. Αποτελούν συνέχεια των όσων αποφασίσαμε τον Οκτώβρη και σε αυτήν τη Σύνοδο αποφασίσαμε τις κυρώσεις επί της αρχής. Τεχνικά αυτό θα αποφασιστεί από τους υπουργούς αλλά το σύνολο των ηγετών των κρατών έδρασαν με βάση το πλαίσιο της διαδικασίας που καταλήξαμε τον Οκτώβρη.

»Υπάρχει μία ακολουθία και μία αυξανόμενη πίεση προς το άλλο μέρος. Το Μάρτιο θα μιλήσουμε και για ατομικές επιχειρήσεις αλλά και για κάτι πιο ευρύ, για οικονομικές και εμπορικές δραστηριότητες που σχετίζονται με την Ευρωπαϊκή Ένωση και σε αυτό το ζητήσαμε μία τεκμηρίωση από τον κύριο Μπορέλ ώστε να μπορέσει να τεκμηριώσει την ενδεχόμενη αλλαγή.

»Σήμερα η Τουρκία συνεχίζει να παραβιάζει τις συμφωνίες για τη Λιβύη και προμηθεύει όπλα σε τζιχαντιστές. Επίσης απειλεί τα συμφέροντά μας στο μεταναστευτικό κομμάτι στη Λιβύη. Στη Συρία τροφοδοτεί το κίνδυνο για αναβίωση του Χαλιφάτου τοπικά. Η Τουρκία δεν συμπεριφέρεται πλέον ως ένας εταίρος στον Καύκασο ειδικά στέλνοντας στρατιώτες και συνεχίζοντας δράσεις που έχουν αξιολογηθεί αρνητικά. το Έχουμε μία κοινή απάντηση. Το περασμένο καλοκαίρι θέλαμε να υπερασπιστούμε τα κυριαρχικά δικαιώματα δύο κρατών-μελών, της Ελλάδας και της Τουρκίας και συνεχίζουμε την πίεση για να δημιουργήσουμε αυτή τη διαδικασία βήμα – βήμα».

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Βόρεια Κορέα: Φόβοι για 200 νεκρούς από την κατάρρευση σήραγγας μετά την τελευταία πυρηνική δοκιμή

Μια σήραγγα στην περιοχή πυρηνικών δοκιμών της Βόρειας Κορέας...

Έτοιμη για διαπραγμάτευση η Ιταλική κυβέρνηση μετά το δημοψήφισμα σε Βένετο και Λομβαρδία

«Έτοιμη να ξεκινήσει διαπραγμάτευση», δηλώνει η κυβέρνηση της Ρώμης,...

Τραγωδία στην Καβάλα: Νεκρός 46χρονος από ηλεκτροπληξία

Τραγικό θάνατο από ηλεκτροπληξία βρήκε ένας 46χρονος άνδρας στη...

Ναγκόρνο Καραμπάχ: Εφικτή μια βιώσιμη ειρηνευτική συμφωνία, λένε οι ηγέτες Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν

Αισιόδοξοι πως είναι εφικτή η σύναψη μιας βιώσιμης ειρηνευτικής...