Μακρόν: Ο Ερντογάν περιορίζει τις ελευθερίες του τουρκικού λαού – OTA VOICE

Μοιραστειτε το

Σκληρή απάντηση στο παραλήρημα του Ταγίπ Ερντογάν, έδωσε ο Γάλλος Πρόεδρος Εμμανούλ Μακρόν, μέσω συνέντευξης στον ειδησεογραφικό ιστότοπο Brut και τον κατηγόρησε ότι περιορίζει τις ελευθερίες του τουρκικού λαού και χρησιμοποιεί αντιδημοκρατικές μεθόδους, υπονοόντας τις φυλακίσεις και τους διωγμούς αντιπάλων, τον περιορισμό της ελεύθερης έκφρασης, τον έλεγχο του τύπου, την αφαίρεση αρμοδιοτήτων από θεσμούς  και τον αυταρχισμό.

Στην προκλητική αναφορά του παρανοϊκού Ερντογάν, ότι ο Μακρόν αποτελεί εμπόδιο για τη Γαλλία , αρκέστηκε να απαντήσει πως απαιτείται  «Σεβασμός» κάτι που η Τουρκία δεν δείχνει.

Αναφερόμενος στην ισλαμιστική ιδεολογία ανέφερε πως «ευδοκιμεί στις αποτυχίες μας», όπως «η αποτυχία της γαλλικής ολοκλήρωσης», δείχνοντας αποφασιστικότητα να μην επιτρέψει την εξάπλωση του ισλαμικού φονταμενταλισμού που βρήκε πρόσφορο έδαφος εκμεταλλευομένο τις αδυναμίες των ευρωπαϊκών κρατών.

Νωρίτερα ο Εμμανοέλ Μακρόν είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αιγύπτιο πρόεδρο Αλ Σίσι, με το Ελιζέ να βγάζει μια ανακοίνωση με σαφέστατο μήνυμα και αποδέκτη την Άγκυρα. Ο Γάλλος πρόεδρος δήλωσε αμέσως μετά την συνάντηση ότι η πολιτική της Τουρκίας στην περιοχή είναι εχθρική. «Συνεργαζόμαστε με την Αίγυπτο για τη σταθεροποίηση της Μεσογείου», είπε ο Μακρόν.

Πηγή
Author: admin.user

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα