Μακρυγιάννη: Τρίμηνη παράταση αναστολής χορήγησης οικοδομικών αδειών

Μοιραστειτε το

Μια χαρακτηριστική φωτογραφία που αποτυπώνει την εικόνα του παγκόσμιου μνημείου της Ακρόπολης, όπως φαίνεται από την πλευρά του Μακρυγιάννη

Η αναστολή έκδοσης οικοδομικών αδειών στην περιοχή νοτίως της Ακρόπολης, Μακρυγιάννη – Κουκάκι, του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου Δήμου Αθηναίων, παρατείνεται για ακόμη τρεις μήνες. Σύμφωνα με την απόφαση του υπουργείου Περιβάλλοντος, η παράταση θα ισχύσει έως τις 11 Μαρτίου 2021.

Η απόφαση, η οποία συνδέεται και με την υπόθεση της κατασκευής ξενοδοχείων-μεγαθηρίων στην περιοχή γύρω από την Ακρόπολη, ορίζει ότι η αναστολή λήγει αυτοδικαίως, εάν πριν από τη λήξη της εκδοθεί το Προεδρικό Διάταγμα (ΠΔ) καθορισμού των όρων δόμησης της περιοχής, το οποίο στις αρχές του νέου έτους αναμένεται να σταλεί προς έγκριση στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ).

Το Συμβούλιο της Επικρατείας τον περασμένο Απρίλιο με απόφασή του ακύρωσε την ανέγερση 9ώροφου κτιρίου που προοριζόταν να γίνει στου Μακρυγιάννη, απαγόρευσε την επισκευή του διώροφου διατηρητέου επίσης στην περιοχή και απέρριψε τις αιτήσεις κατοίκων της περιοχής για έκδοση αδειών ανέγερσης κτιρίων για ένα χρόνο.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...