Μακρή: Στόχος μας η δια ζώσης διδασκαλία – Τι είπε για τους εμβολιασμούς των εκπαιδευτικών

Μοιραστειτε το

Η υφυπουργός Παιδείας μίλησε για το άνοιγμα των σχολείων, διευκρινίζοντας ότι στόχος του υπουργείου είναι η επαναφορά στη δια ζώσης διδασκαλία, ενώ αναφέρθηκε και στο ζήτημα των εμβολιασμών των εκπαιδευτικών.

Η υφυπουργός Παιδείας, Ζέτα Μακρή, αναφέρθηκε στο άνοιγμα των σχολείων, τονίζοντας ότι φέτος πρόκειται να επαναλειτουργήσει η δια ζώσης διδασκαλία.

Η κυρία Μακρή, μιλώντας στο MEGA, υπογράμμισε ότι είναι μεγάλη η ανταπόκριση των εκπαιδευτικών στους εμβολιασμούς, ενώ ένα ποσοστό της τάξης περίπου 20% δεν έχει εμβολιαστεί και γι’ αυτό χρειάζεται να παρθούν μέτρα, όπως ο εργαστηριακός έλεγχος των εκπαιδευτικών με δική τους ευθύνη και δαπάνη.

Διευκρίνισε δε ότι προς το παρόν δεν εξετάζεται υποχρεωτικός εμβολιασμός των εκπαιδευτικών. Παράλληλα, η υφυπουργός Παιδείας αναφέρθηκε και στους εμβολιασμούς των μαθητών. Οι μαθητές άνω των 12 ετών μπορούν να εμβολιαστούν και συνεπώς γι’ αυτούς θα δοθούν δωρεάν self test. Τα ποσοστά εμβολιασμού στη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα αυξάνονται.

«Η επιθυμία του υπουργείου Παιδείας είναι η επαναφορά στη δια ζώσης διδασκαλία. Αυτή είναι η δέσμευσή μας, αυτή είναι η ευθύνη μας», υπογράμμισε η κυρία Μακρή και πρόσθεσε πως η τηλεκπαίδευση θα ισχύει μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις, όπως τις ευπαθείς ομάδες.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Φθιώτιδα: Πήγαν για διάρρηξη ιστιοπλοϊκού αλλά έπεσαν επάνω σε… ΟΥΚά

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon – Για μια εναλλακτική Ευρώπη

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (28/10) το μεσημέρι...