Μαθητές και εργαζόμενοι επιστρέφουν στις «θέσεις» τους σε Θήβα και Χαλκίδα – Σε ισχύ η ισχυρή σύσταση για μάσκες παντού | newsbreak

Μοιραστειτε το

Η Θήβα και η Χαλκίδα παραμένουν μεν υπό καθεστώς «ισχυρής σύστασης», ωστόσο σήμερα Πέμπτη ανακοινώθηκε πως μαθητές και εργαζόμενοι μπορούν, πλέον, να επιστρέψουν στις «θέσεις» τους.

Ειδικότερα, με την ιχνηλάτηση και τους ελέγχους που διενεργούνται στα πέντε χωριά των Δήμων Θήβας και Χαλκίδας (Μουρίκι-Πλατανάκια, Ύπατο, Λουτούφι και Λουκίσσια) από τις υγειονομικές αρχές να έχουν οδηγήσει, μέχρι στιγμής, στον εντοπισμό ενός, μόνο, κρούσματος, η ΓΓ Πολιτικής Προστασίας ανακοίνωσε πως, κατόπιν νέας σύσκεψης «αίρεται η σύσταση μη προσέλευσης των μαθητών στις σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων, καθώς και η σύσταση μη μετακίνησης των εργαζομένων ιδιωτικού και δημόσιου τομέα από τους οικισμούς αυτούς προς την εργασία τους, οι οποίοι καλούνται να τηρούν απαρέγκλιτα όλα τα μέτρα αυτοπροστασίας από Covid-19 (χρήση μάσκας, αποστάσεις, υγιεινή των χεριών)».

Ωστόσο, παραμένει σε ισχύ η ισχυρή σύσταση προς τους κατοίκους των οικισμών Μουρίκι, Πλατανάκια, Ύπατο και Λουτούφι του Δήμου Θηβαίων της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας και Λουκίσσια του Δήμου Χαλκιδέων της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας, για πιστή τήρηση των μέτρων αυτοπροστασίας (παραμονή εντός των οικιών και αποφυγή κάθε περιττής μετακίνησης, καθώς και χρήση μάσκας σε όλους τους χώρους, εσωτερικούς και εξωτερικούς), με την εν λόγω ισχυρή σύσταση να ισχύει μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας ελέγχου στις προαναφερόμενες περιοχές, οπότε και θα εκδοθεί νεότερη ανακοίνωση.

Κατεύθυνση χαλάρωσης

Να σημειωθεί πως στην περίπτωση που οι εν εξελίξει έλεγχοι δείξουν περιορισμένη διασπορά -για παράδειγμα τρία κρούσματα σε ένα χωριό- τότε δεν αποκλείεται αύριο Παρασκευή να επικαιροποιηθούν οι οδηγίες που εκδόθηκαν σε κατεύθυνση «χαλάρωσης».

Αν, ωστόσο, επιβεβαιωθούν οι φόβοι για μεγαλύτερη συρροή κρουσμάτων, τότε είναι πιθανό οι συστάσεις να λάβουν τη μορφή υποχρεωτικών μέτρων, κάτι που αναμένεται να διασαφηνιστεί τις επόμενες ώρες.

Σπάμε τα στεγανά της ενημέρωσης! Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο newsbreak.gr

Πηγή
Author: Χάρης Π.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα