Μαζικά μηνύματα της Εφορίας από 26 Οκτωβρίου! Σε ποιους θα τα στείλει και γιατί | newsbreak

Μοιραστειτε το

Μαζικά μηνύματα αρχίζει να στέλνει σε ιδιοκτήτες ακινήτων η Εφορία καθώς εντοπίστηκαν λάθη σε πάνω από 200.000 δηλώσεις Covid για μείωση ενοικίου.

Πάνω από 200.000 φορολογούμενοι θα λάβουν τις επόμενες ημέρες μήνυμα από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων για την αίτηση μείωσης ενοικίου που είχαν υποβάλει το διάστημα Μαρτίου-Αυγούστου, με την οποία αιτούνταν φοροαπαλλαγής.

Η ανεξάρτητη Αρχή διαπίστωσε πλήθος περιπτώσεων με λάθη ή παραλείψεις, καθώς και περιπτώσεις για τις οποίες απαιτούνται διευκρινίσεις από τους ενδιαφερομένους.

Οι φορολογούμενοι αυτοί -περίπου 200.000- θα λάβουν οδηγίες στον λογαριασμό τους στο myTAXISnet, ώστε να αποκαταστήσουν τα όποια λάθη ή παραλείψεις και να επωφεληθούν της έκπτωσης φόρου.

Οι περιπτώσεις λαθών και παραλείψεων αφορούν κυρίως τα εξής:

  1. Υποβολή δήλωσης Covid χωρίς να είναι σε ισχύ συμφωνία μίσθωσης, με βάση τις υποβληθείσες δηλώσεις πληροφοριακών στοιχείων.
  2. Ασυμφωνία μηνιαίου μισθώματος και αρχικού ποσού δήλωσης Covid.
  3. Μη συμπλήρωση στη δήλωση Covid του είδους της μίσθωσης (π.χ. Επαγγελματική). Επίσης, θα ζητηθούν διευκρινίσεις σε περιπτώσεις ασυμφωνιών που έχουν εντοπιστεί σε δηλώσεις Covid που έχουν υποβληθεί από περισσότερους από έναν συνιδιοκτήτες.

Η αποστολή των μηνυμάτων προς τους παραπάνω φορολογουμένους αρχίζει τη Δευτέρα 26 Οκτωβρίου.

Έως σήμερα έχουν χορηγηθεί εκπτώσεις από δηλώσεις Covid συνολικού ύψους σχεδόν 34.000.000 ευρώ σε περίπου 200.000 φορολογουμένους.

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

Πηγή
Author: Ιωάννα

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα