Μαγιορκίνης: Μόλις έξι θετικά κρούσματα σε 600 rapid test στο κέντρο της Αθήνας

Μοιραστειτε το

EUROKINISSI/POOL ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Ως έσχατη λύση στην προσπάθεια διαχείρισης της πανδημίας ανέφερε το lockdown ο επίκουρος καθηγητής του ΕΚΠΑ Γκίκας Μαγιορκίνης, τονίζοντας ότι ο ιός παραμένει επικίνδυνος όσο και στο πρώτο κύμα και προτελευταίο μέτρο είναι το κλείσιμο των σχολείων.

Μάλιστα, το μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας χαρακτήρισε το δεύτερο επιδημικό κύμα στη χώρα ιδιαίτερα ανησυχητικό, με πάνω από 300 κρούσματα καθημερινά, πέντε νεκρούς και περισσότερα από 60 άτομα νοσηλευόμενα. 

Σύμφωνα με τον κ. Μαγιορκίνη, ο ΕΟΔΥ συνεχίζει τις παρεμβάσεις του σε κεντρικά σημεία της Αθήνας, όπως η Κυψέλη, η Πλατεία Βάθη και η Πλατεία Αμερικής. Όπως μάλιστα σημείωσε, σήμερα σε αυτές τις τρεις πλατείες έγιναν 600 rapid test, εκ των οποίων έξι βρέθηκαν θετικά, σε τέσσερις Έλληνες και δύο αλλοδαπούς, γεγονός που προκαλεί εντύπωση, καθώς το τελευταίο διάστημα δεχόμαστε καταιγισμό τρομοφοβικών δηλώσεων περί βαρέως επιδημιολογικού φορτίου στο κέντρο της Αθήνας. 

Εξάλλου και σήμερα, αναφερόμενος ο καθηγητής στα νέα κρούσματα, είπε ότι τα 163 από τα 286 συνολικά είναι στην Αττική, την οποία χαρακτήρισε επίκεντρο της πανδημίας, ενώ έκανε ειδική μνεία στην περιφέρεια Τρικάλων, όπου ανακοινώθηκαν 18 και από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής θα ισχύουν μέτρα τύπου Πόρου

Τέλος, ο κ. Μαγιορκίνης επανέλαβε πως η προσήλωση στη μάσκα αποτελεί τη μόνη ενδεδειγμένη λύση για την αυτοπροστασία των πολιτών έναντι του νέου κορονοϊού.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...