Μαγική πρεμιέρα για Παναθηναϊκό στη Ρωσία

Μοιραστειτε το

Ένας αγνώριστος σε σχέση με την εικόνα του στα φιλικά προετοιμασίας και στο ελληνικό Super Cup Παναθηναϊκός έκανε «κατάθεση ψυχής» στη Ρωσία και με ηγέτη τον αρχηγό του Ιωάννη Παπαπέτρου έφυγε με τεράστιο «διπλό» επί της Κίμκι με 78-76 στην πρεμιέρα των δύο ομάδων στην Euroleague.

Μπορεί η ρωσική ομάδα να είχε απουσίες (Σβεντ, Μονρό), αλλά και οι «πράσινοι» ταξίδεψαν στην Μόσχα χωρίς τους Χάουαρντ Σαντ-Ρος, Τζάκσον και Ουάιτ. Κατάφερε, όμως, η ελληνική ομάδα με εξαιρετική τακτική, καλή άμυνα στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα και μεγάλα καλάθια στο φινάλε από τον Παπαπέτρου να φύγει νικήτρια από μία έδρα που είχε να πανηγυρίσει από το μακρινό 2009!

Ο Παναθηναϊκός παρουσιάστηκε πολύ πιο σκληρός (αγωνιστικά και πνευματικά) σε σχέση με όσα έδειξε πρόσφατα στο Super Cup και πήρε μία νίκη που θα του δώσει τεράστια ψυχολογία ενόψει του ντέρμπι με τον «αιώνιο» αντίπαλο που ακολουθεί την ερρόμενη εβδομάδα στον κλειστό του ΟΑΚΑ.

Σε μια βραδιά που ο Νέμανια Νέντοβιτς ήταν πολύ μακριά από τον καλό του εαυτό (7 πόντοι με 3/10 σουτ),ο Ιωάννης Παπαπέτρου σήκωσε το «τριφύλλι» στις πλάτες του.

Ο αρχηγός των «πρασίνων» έβαλε μεγάλα καλάθι στην τελευταία περίοδο, κι ήταν αυτός που με έμμεσο τρίποντο στο 1’47” έδωσε στον Παναθηναϊκό… αέρα τριών πόντων.

Μπορεί να ήταν άστοχος από μακριά (0/6 τρίποντα), η εν γένει παρουσία του στο γήπεδο όμως, ήταν εξαιρετική. Κι όχι μόνο βάσει αριθμών (16 πόντοι, 8 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 2 λάθη), αλλά κυρίως βάσει της εικόνας του στην άμυνα.

Μεγάλη ήταν και η συμβολή του Λευτέρη Μποχωρίδη. Ο πλέι μέικερ του Πασναθηναϊκού ήταν αυτός που με το τρίποντο που πέτυχε στη λήξη της 3ης περιόδου κατέβασε τη διαφορά στο -3 (62-59) κι έδωσε το έναυσμα για την αντεπίθεση στο τελευταίο 10λεπτο. Τελείωσε το ματς με 10 πόντους, όσους και ο Φόστερ που έπαιξε εξαιρετική άμυνα στο φινάλε.

Πολύ καλός ήταν και ο Ντίνος Μήτογλου με 12 πόντους.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Μέγας ΠΑΟΚ στα πλέι οφ του Conference League

Το πληρέστερο portal ψυχαγωγίας. Σινεμά, Θέατρο, Γεύση, Citylife, Εικαστικά,...

Τι να κάνετε αν σας πιάσει διάρροια

Σε όλους μας μπορεί να συμβεί να αισθανθούμε εκείνη...

Άσκηση: Πόσος χρόνος αρκεί για να βελτιώσει τη μνήμη

Η άσκηση δεν αποτελεί σύμμαχο μόνο της σωματικής υγείας,...