«Μίλησαν» τα κινητά των δύο κατασκόπων των Τούρκων στη Ρόδο | newsbreak

Μοιραστειτε το

Δικογραφία σχηματίστηκε για τον γραμματέα του τουρκικού προξενείου στη Ρόδο, ο οποίος κατηγορείται για υποστήριξη πολεμικής δύναμης του εχθρού από κοινού κατ’ εξακολούθηση, για παραβίαση μυστικών πολιτείας από κοινού κατ’ εξακολούθηση και για κατασκοπεία από κοινού και κατ’ εξακολούθηση.

Ο 35χρονος άντρας είχε σκοπό να φτιάξει ένα κύκλωμα κατασκοπείας από Έλληνες Μουσουλμάνους, προκειμένου να συλλέξει πληροφορίες για το Καστελόριζο. Τουλάχιστον αυτά ισχυρίστηκε στις αρχές, ο 52χρονος πρώην μάγειρας πλέον του πλοίου «Ε/Γ – Ο/Γ ΣΤΑΥΡΟΣ», τον οποίο ισχυρίστηκε ότι προσέγγισε και είναι εξίσου κατηγορούμενος.

Ο μάγειρας ενώ στην αρχή αποδέχτηκε τις κατηγορίες στη συνέχεια τις αρνήθηκε, βέβαια παραδέχτηκε πως είχε δώσει ορισμένες πληροφορίες στον 35χρονο τον μήνα Οκτώβριο, σχετικά με τα πλοία που βρίσκονται στο Καστελόριζο. Ο μάγειρας λόγω της δουλειάς του, μεταφερόταν και σε άλλα νησιά εκτός της Ρόδου, γι’ αυτόν τον λόγο η ΕΥΠ αναζητούσε πληροφορίες για ύπαρξη κατασκόπων και στα νησιά όπου πραγματοποιούσε δρομολόγια το εν λόγω πλοίο.

Η προκλητική απολογία του 35χρονου

Ωστόσο ο 35χρονος στην απολογία του ενώπιον της ανακρίτριας, ισχυριζόταν ότι οι κατηγορίες που του προσάπτουν έχουν σχέση με πολιτικά συμφέροντα και τον ενοχοποιούν λόγω της θέση που έχει στο προξενείο της Τουρκίας, για να δημιουργηθούν εντάσεις μεταξύ των χωρών.

Με λίγα λόγια αρνήθηκε τα όσα του αποδίδονται και μάλιστα «επιφυλάχθηκε των δικαιωμάτων του». Στην απολογία του ανέφερε επίσης, πως είχε υπηρετήσει τον Ελληνικό Στρατό και πως τα καθήκοντά του στο προξενείο είναι γραμματέας και διερμηνέας.

Αναφορικά με τις επαφές που είχε με τον 52χρονο μάγειρα, ισχυρίστηκε πως οι σχέσεις του δεν αναπτύχθηκαν με δική του πρωτοβουλία και ότι οι επαφές τους είχαν αποκλειστικά κοινωνικό χαρακτήρα λόγω της καταγωγής του.

Παρόλα αυτά ο 35χρονος είχε στείλει στον 52χρονο πακέτο συνομιλίας κινητής τηλεφωνίας, διότι, όπως υποστήριξε και ο ίδιος, ήθελε να έχουν φιλικές επαφές.

Τα νέα στοιχεία που καίνε τους κατηγορούμενους

Εν τέλει ο 52χρονος μάγειρας δεν θα προσφύγει τελικά στο δικαστικό συμβούλιο.

Σύμφωνα όμως με την dimokratiki.gr, μετά την επεξεργασία των δύο κινητών τηλεφώνων των κατηγορουμένων «ήρθαν στο φως» νέα στοιχεία τα οποία εμπλούτισαν την δικογραφία που έχει σχηματιστεί εις βάρος τους.

Το Τμήμα Ψηφιακών Πειστηρίων της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της αστυνομίας κατόρθωσε να ανακτήσει από τα δύο κινητά που χρησιμοποιούσαν οι κατηγορούμενοι ακόμη και σβησμένα αρχεία, όπως αρχεία ήχου, εικόνας, βίντεο αλλά και μηνυμάτων.

Η ΕΛ.ΑΣ. διαβίβασε στις αρχές μία πρώτη έκθεση επισκόπησης των συγκεκριμένων στοιχείων όπου αναφέρεται ότι οι δύο κατηγορούμενοι, το διάστημα που έδρασαν από κοινού, είχαν πραγματοποιήσει 61 κλήσεις μεταξύ τους.

Παράλληλα, οι δυο τους αντάλλαζαν μηνύματα στα Τουρκικά, καθώς επίσης και φωτογραφίες.

Η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών και η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος θα διενεργήσουν ταυτόχρονα έρευνες σε όλους τους λογαριασμούς των social media που χρησιμοποιούν αμφότεροι όσο και σε λογαριασμούς ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και εφαρμογές τηλεπικοινωνιών, όπως viber, what’s up κλπ.

Πηγή
Author: Λαμπρίνα Κ.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα