Μία οσκαρική απόδραση από τις φυλακές της Ουγκάντας κινδυνεύει να εξελιχθεί σε θρίλερ | newsbreak

Μοιραστειτε το

Δεν είναι λίγες οι ταινίες οι οποίες πραγματεύονται την απόδραση κρατουμένων από τις φυλακές, συνήθως κιόλας πρόκειται για συμπαθητικές φυσιογνωμίες που εκτελούν ένα αριστουργηματικό σχέδιο. Ωστόσο στην Ουγκάντα μια απόδραση χολιγουντιανού επιπέδου έγινε πραγματικότητα, εγκυμονώντας μάλιστα τρομακτικές συνέπειες.

Οι κρατούμενοι σε μια φυλακή της Ουγκάντας σε μία μαζική προσπάθεια να αποδράσουν από την φυλακή επιτέθηκαν στους φρουρούς τους και 219 από αυτούς διέφυγαν με τουλάχιστον 15 όπλα, ενώ άλλοι δύο εγκληματίες σκοτώθηκαν μετά την έναρξη μίας επιχείρησης από τις δυνάμεις ασφαλείας της χώρας για την ανασύλληψη τους, σύμφωνα με δηλώσεις εκπρόσωπου τύπου του στρατού της χώρας την προηγούμενη Πέμπτη.

Οι τρόφιμοι διέφυγαν αργά την προηγούμενη Τετάρτη από μία φυλακή στην Καραμόγια, σε μια απομακρυσμένη, βορειοανατολική περιοχή της Ουγκάντας, δήλωσε η εκπρόσωπος τύπου του στρατού, Ταξίαρχος Φλάβια Μπιεκγουάσο. Πριν αποδράσουν μάλιστα, οι κρατούμενοι μπήκαν στο οπλοστάσιο της φυλακής και έκλεψαν 15 AK-47, 20 κουτιά με σφαίρες και άλλα πυρομαχικά. «Είναι μια μαζική απόδραση… αυτοί που απέδρασαν ήταν σκληροπυρηνικοί εγκληματίες», είπε, προσθέτοντας ότι περιελάμβαναν δολοφόνους, ληστές και βιαστές. Μια μεγάλη επιχείρηση ασφαλείας είναι σε εξέλιξη για την ανασύλληψη τους και δύο από τους κρατούμενους σκοτώθηκαν κατά την επιχείρηση, ενώ άλλοι δύο συνελήφθησαν, πρόσθεσε.

Σε οποιαδήποτε περίπτωση η αστυνομία και ο στρατός της Ουγκάντας βρίσκονται σε επιφυλακή καθώς οι εγκληματίες που απέδρασαν είναι ιδιαίτερα βίαια και επικίνδυνα πρόσωπα με μεγάλο ιστορικό αποτρόπαιων εγκλημάτων. Το γεγονός μάλιστα πως απέδρασαν κλέβοντας βαρύ οπλισμό δείχνει την πρόθεση τους για την σύσταση συμμορίας που θα τρομοκρατήσει ολόκληρη την χώρα και θα θέσει σε κίνδυνο την ζωή χιλιάδων αθώων.

Σπάμε τα στεγανά της ενημέρωσης! Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο newsbreak.gr

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

Πηγή
Author: Paul K

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα