Μία ακόμη ένταξη του Δήμου Αχαρνών στο πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ» – OTA VOICE

Μοιραστειτε το

Χρηματοδότηση για ράμπες και χώρους υγιεινής για την πρόσβαση και την εξυπηρέτηση ΑΜΕΑ σε σχολικές μονάδες

Την τρίτη κατά σειρά ένταξη σε πράξη του προγράμματος «Φιλόδημος ΙΙ» εξασφάλισε ο Δήμος Αχαρνών και ο Δήμαρχος Σπύρος Βρεττός. Συγκεκριμένα εγκρίθηκε η χρηματοδότηση για την «κατασκευή ραμπών και χώρων υγιεινής για την πρόσβαση και την εξυπηρέτηση ΑΜΕΑ σε σχολικές μονάδες του Δήμου». Το έργο έχει συνολικό προϋπολογισμό 34.720 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ), ενώ φορέας υλοποίησής του είναι ο ίδιος ο Δήμος. Το ποσό προέρχεται εξ ολοκλήρου από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Εσωτερικών.

Μόλις τις προηγούμενες μέρες, υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος είχε ενταχθεί σε δύο ακόμη πράξεις του προγράμματος «Φιλόδημος ΙΙ», εξασφαλίζοντας χρηματοδότηση 900.000 ευρώ για την αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων της πόλης και 512.000 ευρώ για την πυροπροστασία των σχολείων.

Η πραγματοποίηση του συγκεκριμένου έργου θα σημάνει την ολοκλήρωση ενός σημαντικού βήματος στον τομέα της διασφάλισης της απρόσκοπτης πρόσβασης των συμπολιτών μας στους χώρους των σχολείων. Οι κατασκευές θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με τις προδιαγραφές που θέτουν οι αρμόδιοι φορείς και η κείμενη νομοθεσία για την προσβασιμότητα των ΑμεΑ σε δημόσια κτίρια.

«Οφείλουμε στην πράξη να αποδεικνύουμε καθημερινά πως επενδύουμε με κάθε τρόπο στη δημιουργία του κατάλληλου και ασφαλέστερου περιβάλλοντος για τις μαθήτριες και τους μαθητές μας. Το συγκεκριμένο έργο αποσκοπεί στη βελτίωση των υποδομών των σχολικών μονάδων των Αχαρνών και δη στον τομέα της προσβασιμότητας», δήλωσε σχετικά ο Δήμαρχος Σπύρος Βρεττός.

Με την ένταξη αυτή αναδεικνύεται η συνεχής προσπάθεια του Δημάρχου και της Δημοτικής Αρχής για την εξασφάλιση χρηματοδότησης για την πραγματοποίηση έργων χωρίς να επιβαρύνεται το ταμείο του Δήμου. Σε αυτό το πλαίσιο σύντομα αναμένεται να ανακοινωθεί η ένταξη και άλλων έργων με διαφορετικές πηγές χρηματοδότησης.

Πηγή
Author: admin.user

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα