Μήνυση κατά της Amazon για ανεπαρκή μέτρα κατά της πανδημίας

Μοιραστειτε το

Η γενική εισαγγελέας της Νέας Υόρκης, Λετίσια Τζέιμς

AP Photo/Kathy Willens, File

Η γενική εισαγγελέας της Νέας Υόρκης, Λετίσια Τζέιμς, έκανε μήνυση κατά της εταιρείας Amazon για ανεπαρκή μέτρα προστασίας των εργαζομένων της κατά του κορονοϊού, «κατάφωρη αδιαφορία» των κανόνων ασφαλείας και παράνομη άσκηση αντιποίνων κατά των εργαζομένων που εξέφρασαν αγωνία για την πανδημία.

Η Amazon προσπάθησε να εμποδίσει την κίνηση της εισαγγελέα την περασμένη εβδομάδα, κινούμενη πρώτη νομικά και υποστηρίζοντας ότι η εισαγγελία εφάρμοζε «άδικα και δυσανάλογα στάνταρντ».

«Ανησυχούμε βαθιά για την υγεία και την ασφάλεια των υπαλλήλων μας, όπως δείξαμε την προηγούμενη εβδομάδα, και δεν πιστεύουμε ότι η μήνυση της γενικής εισαγγελέα είναι ακριβής για τον τρόπο με τον οποίο αντέδρασε η επιχείρηση στην πανδημία», υποστήριξε εκπρόσωπος της Amazon.

Ωστόσο η εταιρεία έχει δεχθεί σφοδρή κριτική από τους εργαζόμενούς της σε όλο τον κόσμο για τον τρόπο που αντιμετώπισε την πανδημία του κορονοϊού, ενώ στη Γαλλία και την Ισπανία της επιβλήθηκαν αλλαγές στους κανόνες ασφαλείας, έπειτα από αιτήματα και προσφυγές των συνδικάτων των εργαζομένων.

Η γενική εισαγγελέας της Νέας Υόρκης σημείωσε ότι η έρευνα σε δύο αποθήκες της Amazon στην πόλη έδειξαν ότι η εταιρεία εφαρμόζει «ελλιπές πρόγραμμα ιχνηλάτησης» των επαφών εργαζομένων που μολύνθηκαν από τον κορονοϊό, ενώ δεν ακολούθησε τους κανόνες απολύμανσης και καραντίνας.

«Προσπάθησε να κάνει οικονομία», σημείωνει η Λετίσια Τζέιμς, «ώστε να εξασφαλίσει κέρδη».

«Η προκλητική αδιαφορίας και την υγεία και την ασφάλεια απείλησε τη ζωή και την υγεία των χιλιάδων εργαζομένων της σε αυτές τις εγκαταστάσεις και συνιστά διαρκή και ουσιώδη κίνδυνο για τη δημόσια υγεία», πρόσθεσε η γενική εισαγγελέας.

Η έρευνά της είχε ξεκινήσει από τον Μάρτιο, έπειτα από πολλές καταγγελίες εργαζομένων για απουσία μέτρων προστασίας, αλλά και για εκδικητικά αντίποινα όπως απολύσεις σε όσους εξέφρασαν ανησυχία για την κατάσταση στους χώρους εργασίας.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...