Μήνυμα του πρωθυπουργού το απόγευμα για την πορεία της πανδημίας και τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης

Μοιραστειτε το

Για την πορεία της πανδημίας καθώς και τις πρωτοβουλίες και τη στρατηγική της κυβέρνησης για την αναχαίτιση του τέταρτου πανδημικού κύματος, θα απευθυνθεί στους πολίτες, σύμφωνα με πληροφορίες, σήμερα το απόγευμα με μήνυμά του, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Εκτιμάται ότι θα στείλει μήνυμα υπέρ των εμβολιασμών προ της εορταστικής περιόδου. Θα επαναλάβει τη σταθερή δέσμευση της κυβέρνησης για «ανοιχτή» οικονομία και κοινωνία παρά τη σφοδρότητα του τέταρτου κύματος της πανδημίας θα αποτελέσει, κατά πάσα πιθανότητα, μια ακόμη πτυχή του σημερινού, τηλεοπτικού μηνύματος του κ. Μητσοτάκη. Συγκεκριμένα, στο μήνυμα του πρωθυπουργού θα περιγράφεται το επιχειρησιακό πλάνο, με το οποίο κινείται τους τελευταίους μήνες το Μέγαρο Μαξίμου, περιορίζοντας μεν την πρόσβαση για τους ανεμβολίαστους πολίτες, χωρίς, ωστόσο, οι υφιστάμενοι υγειονομικοί περιορισμοί να αποκτήσουν στο μέλλον χαρακτήρα αποκλεισμού.

Επιπλέον, κεντρική βούληση του πρωθυπουργού που τον οδήγησε στην απόφαση να κάνει ο ίδιος τηλεοπτικό διάγγελμα είναι να σταματήσει η πολυφωνία υπουργών και γιατρών στα τηλεπαράθυρα, καθώς ο καθένας διαφορετικό μήνυμα μπερδεύοντας τους πολίτες με αντικρουόμενες απόψεις. 

Το τηλεοπτικό μήνυμα του κ. Μητσοτάκη έρχεται με φόντο την άνοδο που παρουσιάζεται τις τελευταίες ημέρες, μετά την υιοθέτηση των νέων μέτρων για τους ανεμβολίαστους, στα ποσοστά των εμβολιασμών. Όπως προκύπτει από στοιχεία για την εμβολιαστική κάλυψη, ο στόχος για εμβολιασμό του 70% του πληθυσμού φαίνεται πως είναι κοντά στο να επιτευχθεί.

Βάσει στοιχείων που παρουσίασε το moneyreview.gr, τα ποσοστά μέχρι χθες διαμορφώνονταν ως εξής:

– 65,01%: Ποσοστό κάλυψης πληθυσμού με τουλάχιστον 1 δόση.

— 71,67%: Ποσοστό κάλυψης πληθυσμού άνω των 12 ετών με τουλάχιστον 1 δόση.

— 61,96%: Ποσοστό κάλυψης πληθυσμού με ολοκληρωμένο εμβολιασμό.

– 68,31%: Ποσοστό κάλυψης πληθυσμού άνω των 12 ετών με ολοκληρωμένο εμβολιασμό.

Όμως, τα επιδημιολογικά στοιχεία των τελευταίων ημερών με την μεγάλη εξάπλωση της Covid δεν επιτρέπουν εφησυχασμό, ιδίως ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων που αναμένεται ακόμη μεγαλύτερη κινητικότητα των πολιτών και αύξηση των μετακινήσεων.

Απέκλεισε lockdown στους ανεμβολίαστους, κατά το πρότυπο της Αυστρίας 

Το ενδεχόμενο επιβολής ενός πλήρους lockdown στους ανεμβολίαστους, κατά το πρότυπο της Αυστρίας, απέκλεισε εμφατικά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο ITV και στην εκπομπή «Good Morning Britain», στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο Λονδίνο. «Eχουμε μια αυστηρή πολιτική, αλλά δεν θα πάμε τόσο μακριά όσο η Αυστρία, με την επιβολή ενός πλήρους lockdown σε μη εμβολιασμένους πολίτες», ανέφερε ο πρωθυπουργός, σημειώνοντας πως η χρήση των πιστοποιητικών COVID είναι αποτελεσματική. Ο κ. Μητσοτάκης πρόσθεσε πως τα τελευταία μέτρα που έλαβε η κυβέρνησή του οδήγησαν στην αύξηση των εμβολιασμών. 

Οσον αφορά το υφιστάμενο κύμα, είπε πως πρόκειται για ένα πανευρωπαϊκό φαινόμενο και τόνισε πως η Ελλάδα δίνει βάση στο να πείσει τους ανεμβολίαστους να εμβολιαστούν, καθιστώντας, για παράδειγμα, πιο δύσκολη την πρόσβασή τους σε εστιατόρια. Παραδέχθηκε, δε, πως το σύστημα υγείας βρίσκεται υπό πίεση, ενώ στάθηκε στο ότι περίπου εννέα στους δέκα διασωληνωμένους σε ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι. 

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon – Για μια εναλλακτική Ευρώπη

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (28/10) το μεσημέρι...