Μήνυμα του Δημάρχου Βύρωνα για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου

Μοιραστειτε το

Σήμερα συμπληρώνονται 47 χρόνια από τότε που τα τανκς ισοπέδωσαν τις πύλες του Πολυτεχνείου και εισέβαλλαν για να καταπνίξουν την εξέγερση του λαού απέναντι στη φασιστική Χούντα του ’67.

Μολονότι έχουν συμπληρωθεί 47 χρόνια, τα μηνύματα και οι προειδοποιήσεις για το σήμερα παραμένουν τα ίδια και εξακολουθούν να είναι εξίσου ισχυρά. Η δύναμη της Δημοκρατίας είναι η ελευθερία. Ελευθερία διακίνησης ιδεών, ελευθερία εναντίωσης και διαμαρτυρίας, ελευθερία στο λόγο και στη γραφή. Αυτή η ελευθερία δεν κάνει διακρίσεις και γίνεται πολλές φορές αντικείμενο εκμετάλλευσης από ανθρώπους που, όσο κι αν φαίνεται ειρωνικό, θέλουν να καταλύσουν τη Δημοκρατία και την Ελευθερία που αυτή εγγυάται. 

 

Πριν από μερικές εβδομάδες, η δική μας Δημοκρατία κατάφερε ένα αποφασιστικό πλήγμα σε μια μερίδα ανθρώπων που, ενδεδυμένοι τον μανδύα των δήθεν “δημοκρατών” στη Βουλή, επιχειρούσαν να επιβάλλουν τις μαύρες και ναζιστικές τους ιδέες σε μια χώρα που υπέφερε όσο καμία άλλη στην Ευρώπη από τις ναζιστικές θηριωδίες. Η καταδίκη της Χρυσής Αυγής αποτέλεσε μια αχτίδα ελπίδας και μία ακόμα ήττα του φασισμού στην Ελλάδα. 

 

Ωστόσο θα πρέπει να είμαστε όλοι μας πολύ προσεκτικοί και να επαγρυπνούμε, ιδιαίτερα όταν κάποιοι επιχειρούν να καταλύσουν έστω και προσωρινά συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα και να διαγράψουν ιστορικές μνήμες με ευγενή ελατήρια. Το Πολυτεχνείο μας θυμίζει για μία ακόμα φορά ότι, στον αγώνα για την Ελευθερία οι πράξεις μιλούν πολύ πιο δυνατά από τα λόγια, γι’αυτό κι εμείς, τηρώντας τα μέτρα ασφαλείας και με απόλυτη υπευθυνότητα, θα τιμήσουμε τους νεκρούς του Πολυτεχνείου στο Μνημείο Ηρώων της πόλης μας.

Πηγή
Author: Dimos Byrona

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα