Μήνυμα Σίσι στην Τουρκία: «Η Αίγυπτος θα θέσει τέρμα στην κατάφωρη ανάμιξη περιφερειακών πλευρών στη Λιβύη» | newsbreak

Μοιραστειτε το

Η Αίγυπτος είναι δεσμευμένη να βοηθήσει τους Λίβυους να «απαλλάξουν τη χώρα τους από ένοπλες πολιτοφυλακές και τρομοκρατικές οργανώσεις και να θέσει τέρμα στην κατάφωρη ανάμιξη ορισμένων περιφερειακών πλευρών», δήλωσε ο Αιγύπτιος πρόεδρος Αμπντελ Φάταχ αλ Σίσι στην ομιλία του στην Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

«Η Αίγυπτος είναι αποφασισμένη να υποστηρίξει τους Λιβύους αδελφούς της για να απαλλάξουν τη χώρα τους από τρομοκρατικές οργανώσεις και πολιτοφυλακές και να θέσει τέρμα στην κατάφωρη παρέμβαση ορισμένων περιφερειακών πλευρών που φέρνουν ξένους μαχητές στη Λιβύη για να πραγματοποιήσουν τις γνωστές φιλοδοξίες και να υλοποιήσουν τις αποικιακές ψευδαισθήσεις τους», είπε στην τοποθέτησή του ο Πρόεδρος της Αιγύπτου.

Και ξεκαθάρισε: «Η Αίγυπτος θα αντιμετωπίσει τη συνεχή μάχη στη Λιβύη με κόκκινη γραμμή στη γραμμή Sirte – Jufra για την υπεράσπιση της εθνικής της ασφάλειας και της ασφάλειας του λαού της. Ανανεώνουμε επίσης την έκκληση σε όλες τις πλευρές να επιστρέψουν στην πολιτική πορεία προκειμένου να επιτύχουν την ειρήνη, την ασφάλεια και τη σταθερότητα που αξίζει ο αδελφικός λαός της Λιβύης».

Στη Λιβύη μάχονται για την εξουσία δύο αντίπαλες κυβερνήσεις: η Κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας (GNA) που έχει αναγνωριστεί από τον ΟΗΕ και εδρεύει στην Τρίπολη και εκείνη που στηρίζει τον στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ, ο οποίος ελέγχει τις ανατολικές επαρχίες και ένα μέρος του νότου της χώρας. Από το 2014 η χώρα έχει δύο κυβερνήσεις και δύο κοινοβούλια.

Η Τουρκία υποστηρίζει την GNA απέναντι στον Χάφταρ, ο οποίος υποστηρίζεται από την Αίγυπτο, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, και τη Ρωσία.

Σπάμε τα στεγανά της ενημέρωσης! Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο newsbreak.gr

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

Πηγή
Author: Ιωάννα

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα