ΜέΡΑ25: Θα ξανακλείσουν τα σχολεία γιατί η κυβέρνηση δεν πήρε μέτρα προστασίας

Μοιραστειτε το

Επικρίσεις κατά της κυβέρνησης επειδή «η κ. Κεραμέως και ο κ. Μητσοτάκης επέλεξαν τα σχολεία να ξανανοίξουν και φέτος, ακριβώς όπως και την προηγούμενη χρονιά», δηλαδή «χωρίς ουσιαστικά μέτρα προστασίας των μαθητών, των μαθητριών, των εκπαιδευτικών, αλλά και των γονέων από την πανδημία του κορονοϊού, κάτι που με μαθηματική ακρίβεια θα οδηγήσει ξανά τα σχολεία να κλείσουν, όπως ήδη έχει αφήσει να εννοηθεί η νέα υφυπουργός Παιδείας», διατυπώνει με ανακοίνωσή του το ΜέΡΑ25.

Ταυτόχρονα το ΜέΡΑ25 εύχεται στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς της χώρας και σε όλες και όλους, όσες και όσους εμπλέκονται στην εκπαιδευτική και μαθησιακή διαδικασία, καλή σχολική χρονιά, χωρίς, όπως λέει, τα περσινά μπρος-πίσω και τα άνοιξε-κλείσε και τις παλινωδίες του υπουργείου Παιδείας.

Το ΜέΡΑ25 σημειώνει ότι «από την προηγούμενη ακόμα έναρξη της σχολικής χρονιάς, αλλά και τώρα, ζητάει από την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη και από το υπουργείο Παιδείας, να υπάρξουν τουλάχιστον για τους μαθητές και τις μαθήτριες, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς, μαζικά δωρεάν δημόσια rapid test, ιδιαίτερα τώρα με την έναρξη της χρονιάς όπου ήδη καταγράφονται πολλές χιλιάδες κρούσματα, αλλά και στη συνέχεια.

Υπογραμμίζει επίσης ότι «αντί για μαζικά rapid test στον μαθησιακό πληθυσμό, προκρίνουν την απάτη των selt test και αυτή μόνο για τους ανεμβολιάστους. Αντί για μείωση του μαθητών ανά τάξη, προκρίνουν την απαίτηση του 50%+1 των κρουσμάτων ανά τάξη για το κλείσιμό της. Αντί για μέτρα πρόληψης, επιτήρησης και ιχνηλάτησης, προωθούν και πάλι τον κυβερνητικό αυταρχισμό απέναντι στην νεολαία και τους εκπαιδευτικούς».

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Κύπρος: Στην Αθήνα αύριο η πρόεδρος της κυπριακής Βουλής και πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου

Διαδοχικές συναντήσεις της προέδρου του ΔΗΣΥ Αννίτας Δημητρίου με...