Μέγαρο Μουσικής: Ενα σπουδαίο δωρεάν live streaming απευθείας από το Βερολίνο | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ | iefimerida.gr

Μοιραστειτε το

O μαέστρος-θρύλος Daniel Barenboim, ο μεγάλος πιανίστας András Schiff και η Staatskapelle Berlin σε δωρεάν live streaming αποκλειστικά για την Ελλάδα και το κοινό του Μεγάρου Μουσικής.

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών συνεχίζει την πολιτιστική προσφορά του σε όλους τους φίλους του, αναμεταδίδοντας δωρεάν, κατ’ αποκλειστικότητα για την Ελλάδα, μέσω live streaming στo site του και στη σελίδα του στο fb, μια εξαιρετική συναυλία!

Την Κυριακή 15 Νοεμβρίου στις 4 το απόγευμα τρία μεγάλα ονόματα της παγκόσμιας μουσικής σκηνής, ο Daniel Barenboim, η Staatskapelle Berlin και ο András Schiff, δίνουν ραντεβού στην αίθουσα της Κρατικής Όπερας Unter den Linden του Βερολίνου, όπου θα παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα μόνο με έργα Beethoven. Ο μαέστρος-θρύλος θα διευθύνει τη φημισμένη γερμανική ορχήστρα στην Τρίτη Συμφωνία σε μι ύφεση μείζονα ή Ηρωική, ένα από τα πιο μεγαλειώδη έργα της ώριμης περιόδου του λαμπρού μουσουργού, αλλά και στο αριστοτεχνικά γραμμένο Τέταρτο κοντσέρτο για πιάνο σε σολ μείζονα, έργο 58, ένα από τα σημαντικότερα της πιανιστικής φιλολογίας, το οποίο θα ερμηνεύσει ο σπουδαίος «μπετοβενιστής» András Schiff.

μαεστρος
Ο Daniel Barenboim, η Staatskapelle Berlin και ο András Schiff, δίνουν ραντεβού στην αίθουσα της Κρατικής Όπερας Unter den Linden του Βερολίνου

Ο αργεντινής καταγωγής Daniel Barenboim αποτελεί εξέχουσα μορφή της διεθνούς μουσικής σκηνής, έχοντας πίσω του, ως πιανίστας και μαέστρος, μια καλλιτεχνική πορεία πολλών δεκαετιών, με εμφανίσεις σε μεγάλες πόλεις της Ευρώπης αλλά και ολόκληρης της υφηλίου. Έδωσε την πρώτη του συναυλία μόλις επτά ετών, ενώ σε νεαρή ηλικία μελέτησε διεύθυνση ορχήστρας κοντά στον Igor Markevitch καθώς και αρμονία και σύνθεση με την Nadia Boulanger. Στα δέκα του έκανε το διεθνές ντεμπούτο του ως σολίστ στη Βιέννη και τη Ρώμη. Έκτοτε περιοδεύει συχνά σε Ευρώπη, ΗΠΑ, Νότιο Αμερική, Αυστραλία και Άπω Ανατολή. Την πρώτη εμφάνισή του ως αρχιμουσικού με τη Philharmonia του Λονδίνου, διαδέχτηκαν συνεργασίες με μεγάλα λυρικά θέατρα, όπως η Σκάλα του Μιλάνου, με σημαντικά φεστιβάλ (Εδιμβούργου, Bayreuth κ.ά.) και με κορυφαία μουσικά σύνολα (Ορχήστρα Παρισιού, Συμφωνική Σικάγου κ.λπ.).

Το 1992 έγινε γενικός μουσικός διευθυντής της Κρατικής Όπερας Unter den Linden, της οποίας διετέλεσε και καλλιτεχνικός διευθυντής (1992 – 2002). Το 2000 η Staatskapelle Berlin τον εξέλεξε αρχιμουσικό εφ’ όρου ζωής. Κατά την πολυετή συνεργασία τους, μαέστρος και ορχήστρα εμπλούτισαν το συναυλιακό και οπερατικό ρεπερτόριό τους, εστιάζοντας το ενδιαφέρον τους στην παρουσίαση κύκλων μεγάλων έργων και στην ερμηνεία συνθέσεων από την εποχή του Κλασικισμού και του Ρομαντισμού μέχρι τον Μοντερνισμό και τη σύγχρονη μουσική.

Staatskapelle Berlin
Staatskapelle Berlin

Ο Daniel Barenboim είναι ιδρυτής, από κοινού με τον παλαιστίνιο διανοούμενο Edward Said, του Εργαστηρίου West-Eastern Divan για την προώθηση της συνεργασίας νεαρών μουσικών από το Ισραήλ και από αραβικές χώρες. Μάλιστα, η ομώνυμη ορχήστρα έχει εμφανιστεί σε πολλές αίθουσες συναυλιών στην Ευρώπη και σε ολόκληρο τον κόσμο. Από το 2015, ταλαντούχοι καλλιτέχνες από τη Μέση Ανατολή έχουν τη δυνατότητα να σπουδάσουν στο Βερολίνο, στην Ακαδημία Barenboim-Said, που ιδρύθηκε κατόπιν πρωτοβουλίας του μεγάλου μαέστρου και πιανίστα, ο οποίος έχει τιμηθεί με πολυάριθμα διεθνή βραβεία και έχει εκδώσει πολλά βιβλία.

πιανιστας
Ο Sir András Schiff έχει συνεργαστεί με ορχήστρες και αρχιμουσικούς παγκοσμίου φήμης

Κατά τη μακρά καλλιτεχνική σταδιοδρομία του, ο Sir András Schiff έχει συνεργαστεί με ορχήστρες και αρχιμουσικούς παγκοσμίου φήμης. Τα τελευταία χρόνια, έχει εστιάσει το ενδιαφέρον του στα σόλο ρεσιτάλ και στη διεύθυνση ορχήστρας καθώς και σε συναυλίες στις οποίες εμφανίζεται με τη διπλή ιδιότητα του πιανίστα και του μαέστρου. Από το 2004 έχει ερμηνεύσει όλες τις σονάτες για πιάνο του Beethoven σε περισσότερες από 20 πόλεις, συμπεριλαμβανομένης και της Ζυρίχης, όπου ηχογράφησε ζωντανά τον πλήρη κύκλο τους για την ECM. Με την ίδια δισκογραφική εταιρεία έχει συνεργαστεί άλλωστε και σε ηχογραφήσεις σόλο ρεσιτάλ με έργα Schubert, Schumann και Bach, οι οποίες έχουν λάβει διθυραμβικές κριτικές. Μάλιστα, εδώ και μερικά χρόνια, το πρόγραμμά του με συνθέσεις Bach έχει γίνει ετήσιο highlight των BBC Proms. Επίσης, ο Sir András Schiff εμφανίζεται τακτικά στα Φεστιβάλ του Βερμπιέ, του Σάλτσμπουργκ και του Μπάντεν-Μπάντεν, στο Wigmore Hall, στη Musikverein και στη Philharmonie de Paris, ενώ περιοδεύει συχνά σε Βόρειο Αμερική και Ασία. Το 1999 ίδρυσε την ορχήστρα δωματίου Cappella Andrea Barca και συνεργάζεται στενά με την Ορχήστρα Δωματίου της Ευρώπης, την Ορχήστρα του Φεστιβάλ της Βουδαπέστης καθώς και με την Ορχήστρα της Εποχής του Διαφωτισμού (της οποίας είναι συνεργάτης-καλλιτέχνης από το 2018).

Aπολαύστε τη συναυλία της Staatskapelle Berlin υπό τον Daniel Barenboim ΕΔΩ

Η συναυλία πραγματοποιείται με την ευγενική χορηγία της rbb (Rundfunk Berlin-Brandenburg / Ραδιοφωνία Βερολίνου-Βρανδεμβούργου).
Η Κρατική Όπερα Unter den Linden εκφράζει τις ειλικρινείς ευχαριστίες της στα ιδρύματα Verein der Freunde και Förderer der Staatsoper Unter den Linden καθώς και στους βασικούς χορηγούς της BMW και Ίδρυμα Hilti για την υποστήριξή τους.

Πηγή
Author: NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα