«Μάχη» για το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης ανάμεσα σε ισχυρούς υποψηφίους | newsbreak

Μοιραστειτε το

Η ανακοίνωση των υποψηφίων που εκδήλωσαν ενδιαφέρον για την αποκρατικοποίηση του Οργανισμού Λιμένα Αλεξανδρούπολης δεν διέψευσε τις προσδοκίες που είχαν δημιουργηθεί. Ανάμεσα στους διεκδικητές του 67% του λιμένα βρίσκονται διεθνείς εταιρείες και κεφάλαια αλλά και ισχυροί ελληνικοί όμιλοι. 

Συγκεκριμένα, τέσσερις υποψήφιοι εκδήλωσαν ενδιαφέρον για την απόκτηση συμμετοχής σε ποσοστό τουλάχιστον 67% στο μετοχικό κεφάλαιο του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης. Αυτοί είναι:

1) QUINTANA INFRASTRUCTURE & DEVELOPMENT (αμερικανική επενδυτική εταιρία)

2) Κοινοπραξία CAMERON S.A (όμιλος Κοπελούζου) – GOLDAIR CARGO AE- BOLLORE AFRICA LOGISTICS

3) Κοινοπραξία INTERNATIONAL PORT INVESTMENTS ALEXANDROUPOLIS, η οποία απαρτίζεται από τις εταιρίες BLACK SUMMIT FINANCIAL GROUP – EUROPORTS-EFA GROUP και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ

4) Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης Α.Ε.

Οι σύμβουλοι αξιοποίησης του Ταμείου, αφού αξιολογήσουν τους τέσσερις υποψηφίους, θα υποβάλουν την εισήγησή τους προς το διοικητικό συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ αναφορικά με τους υποψηφίους εκείνους που πληρούν τα κριτήρια συμμετοχής για την επόμενη φάση.

Υπενθυμίζεται ότι στον ΟΛΑ Α.Ε. έχει παραχωρηθεί από το Ελληνικό Δημόσιο το δικαίωμα αποκλειστικής χρήσης και λειτουργίας των γηπέδων, κτιρίων και εγκαταστάσεων της χερσαίας λιμενικής ζώνης του λιμένος Αλεξανδρούπολης και του αλιευτικού καταφυγίου Μάκρης. Η εταιρεία έχει επίσης διοικητικές αρμοδιότητες επί του λιμένος Καμαριώτισσας Σαμοθράκης και του αλιευτικού καταφυγίου Θέρμων Σαμοθράκης.

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

Πηγή
Author: Ιωάννα Τ.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα