Μάξιμος Σενετάκης: Ο άνθρωπος που παλεύει πραγματικά για τα προβλήματα της Κρήτης

Μοιραστειτε το

Έχοντας ως σύνθημα το «Αξία έχει ο άνθρωπος και το ανθρώπινο κεφάλαιο είναι ό,τι πολυτιμότερο διαθέτουμε», ο βουλευτής Ηρακλείου της Νέας Δημοκρατίας, Μάξιμος Σενετάκης, αποδεικνύει με τη δράση του πως τιμά την ψήφο των Κρητικών που τον εμπιστεύθηκαν.

Ο Μάξιμος Σενετάκης είναι ένας νέος βουλευτής, με φρέσκιες ιδέες και με όρεξη για δουλειά. Πρόκειται, άλλωστε, για έναν άνθρωπο που έχει εργαστεί σκληρά στη ζωή του κι έχει γράψει «χιλιόμετρα» στην αγορά και το… γιαπί θα μπορούσε να πει κανείς, καθώς δραστηριοποιήθηκε σε έναν πολύ δύσκολο τομέα. Γνωρίζει, συνεπώς, από πρώτο χέρι τα προβλήματα του πολίτη στην καθημερινότητά του και έχει καθαρή εικόνα για το τι χρειάζεται να κάνει ένας πολιτικός, έτσι ώστε να μην κινδυνεύει να χαρακτηριστεί ως ένας ακόμα που απλά τάζει και δεν εφαρμόζει ποτέ τίποτα. Ο βουλευτής Ηρακλείου της Νέας Δημοκρατίας, είναι από τους ανθρώπους που πραγματικά παλεύουν για τα προβλήματα του τόπου τους, αλλά και ολόκληρης της Κρήτης.

Εμφανίστηκε στην πολιτική σκηνή του 2012, έχοντας νωρίτερα μεγάλη πορεία ως επιβλέπων μηχανικός στα μεγαλύτερα έργα της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου. Ανάμεσα σε αυτά, η αποπεράτωση του κτιρίου όπου στεγάζεται σήμερα το Εφετείο Ανατολικής Κρήτης στην πλατεία Δασκαλογιάννη, η κατασκευή υποκαταστημάτων Ι.Κ.Α., σε Εσταυρωμένο και Χερσόνησο, η κατασκευή τομέα στον οποίο στεγάζονται υπηρεσίες του ευρωπαϊκού οργανισμού ENISA, η διαμόρφωση του πολυχώρου στην παλιά Λαχαναγορά, η κατασκευή των νέων χειρουργείων του Βενιζέλειου Νοσοκομείου, καθώς και η κατασκευή του Μουσείου Μεσαράς.

Έχει στο ενεργητικό του πολλές και σημαντικές συμμετοχές σε διοικητικά συμβούλια και επιστημονικές επιτροπές. Μεταξύ άλλων, διατέλεσε εκλεγμένο μέλος της Αντιπροσωπείας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Τμήματος Ανατολικής Κρήτης, καθώς επίσης και μέλος του Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών. Αξιοσημείωτη επίσης είναι η συμμετοχή του στην μόνιμη επιστημονική επιτροπή «Έργων Ανάπτυξης» του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ηρακλείου. Από το 2007 έως το 2009 διατέλεσε πρόεδρος του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Ηρακλείου. Για πρώτη φορά πήρε θέση στα έδρανα της Βουλής το 2012, επανεκλέχθηκε τον Ιούνιο του ίδιου έτους ενώ στα τέσσερα χρόνια που μεσολάβησαν από το 2015 μέχρι και τον Ιούλιο του 2019 όταν και επανεξελέγη, επέστρεψε στο… εργοτάξιο, όπως ο ίδιος λέει, και επίβλεψε την υλοποίηση μιας σειράς μεγάλων ιδιωτικών και δημόσιων έργων, μεταξύ αυτών και ο νέος σταθμός ΚΤΕΛ του Ηρακλείου.

«Ο χρόνος τρέχει και δεν είναι για χάσιμο. Η ώρα της δράσης ήρθε! Αντί για λόγια έργα! Με τον άνθρωπο στο επίκεντρο», ανέφερε ο Μάξιμος Σενετάκης μετά την εκλογή του ως βουλευτής Ηρακλείου τον Ιούλιο του 2019 και φαίνεται πως ο ίδιος δεν αφήνει τον χρόνο να πάει… χαμένος. Το αποδεικνύουν αυτό οι δράσεις, οι συναντήσεις και το κοινοβουλευτικό του έργο, που έχουν ως κύριο γνώμονα τους πολίτες του Ηρακλείου αλλά και της Κρήτης γενικότερα. Τρανό παράδειγμα η επιμονή που έδειξε και ο ίδιος μαζί με άλλους τοπικούς παράγοντες, για την ολοκλήρωση του σχεδιασμού του έργου του ΒΟΑΚ, δίνοντας μάλιστα και το «παρών» στην παρουσίασή του, σε εκδήλωση όπου κεντρικός ομιλητής ήταν ο πρωθυπουργός, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.

Από την πρώτη στιγμή της εκλογής του τον Ιούλιο του 2019, διετέλεσε εισηγητής της κυβέρνησης σε μια σειρά από σημαντικά νομοσχέδια και συζητήσεις που διεξήχθησαν στη Βουλή, όπως αυτή της κύρωσης των συμβάσεων για την έρευνα και την εκμετάλλευση υδρογονανθράκων. Ο κ. Σενετάκης εξαρχής έθεσε ως προτεραιότητα να απορροφηθούν από την Περιφέρεια Κρήτης όλα τα επενδυτικά ποσά, τονίζοντας πως δεν πρέπει να πάει χαμένο ούτε ένα ευρώ από τα συγκεκριμένα κονδύλια.

Παράλληλα, έσκυψε πάνω από τα προβλήματα στον τομέα της εκπαίδευσης στο Ηράκλειο αλλά και στην Κρήτη συνολικά, κάνοντας παρεμβάσεις υπέρ της κάλυψης κενών στα σχολεία αλλά και της επαναλειτουργίας της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων όπως και για τη λειτουργία Πειραματικών Σχολείων.

Ενδιαφέρθηκε έμπρακτα και για τους αγρότες της περιοχές, με αλλεπάλληλες συναντήσεις με φορείς και υπουργούς για να αναζητήσει λύσεις σε προβλήματα που τους απασχολούν.

Οι επαφές του με τους ανθρώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης στην περιοχή είναι σχεδόν καθημερινές, δείχνοντας έμπρακτα πως τον απασχολεί η ζωή των πολιτών του Ηρακλείου και της Κρήτης γενικότερα. Αυτό αποδείχθηκε και στην επίσκεψη του αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών, Στέλιου Πέτσα, στην Κρήτη όπου οι δυο συναντήθηκαν με τον κ. Σενετάκη να τονίζει ότι «το Πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης είναι ένα σημαντικό αναπτυξιακό εργαλείο και είναι στο χέρι των αυτοδιοικητικών στελεχών να αξιοποιήσουν κάθε σεντ από τα 316 εκ.€ που μπορεί να λάβει η Κρήτη για έργα πνοής στο νησί».

Συνάντηση είχε πρόσφατα και με τον υφυπουργό Έρευνας και Τεχνολογίας, Χρήστο Δήμα, όπου μετέφερε την άποψη πως «το Ηράκλειο έχει όλες τις προϋποθέσεις να καταστεί υπόδειγμα καινοτομίας και δημιουργίας για την Ελλάδα και την Μεσόγειο».

Αντίστοιχες θέσεις εξέφρασε και προς τον υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Γιάννη Τσακίρη, σχετικά με τα προγράμματα ΕΣΠΑ και πόσο μπορούν να βοηθήσουν στην περαιτέρω εξέλιξη της περιοχής του Ηρακλείου και της Κρήτης συνολικά.

Ο Μάξιμος Σενετάκης, επίσης, έχει επιδείξει τεράστιο ενδιαφέρον για το έργο του αεροδρομίου στο Καστέλι, με πολλές και συχνές επισκέψεις στο εργοτάξιο.

Ανάλογη δράση έχει να επιδείξει και σχετικά με τον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης (ΒΟΑΚ), αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες και δράσεις προς την υλοποίηση του έργου.

Αναμφίβολα, μέσα σε διάστημα μικρότερο των δυο ετών από τη δεύτερη εκλογή του ως βουλευτής Ηρακλείου, ο Μάξιμος Σενετάκης έχει ήδη δείξει ότι είναι ένας άνθρωπος που πραγματικά παλεύει σαν Κρητικός, πρώτα και πάνω από όλα, για να λύσει τα προβλήματα του τόπου του, και τιμά την ψήφο των συμπολιτών του στο έπακρο.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Κύπρος: Στην Αθήνα αύριο η πρόεδρος της κυπριακής Βουλής και πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου

Διαδοχικές συναντήσεις της προέδρου του ΔΗΣΥ Αννίτας Δημητρίου με...