Μάντζος για παρακολουθήσεις: Πόσα γνώριζε ο Έλληνας πρωθυπουργός και από πότε;

Μοιραστειτε το

Βολές κατά πάντων από τον εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

Υψηλούς τόνους υιοθέτησε ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Δημήτρης Μάντζος μιλώντας για την υπόθεση παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη, δίνοντας το στίγμα της στάσης που θα ακολουθήσει το επόμενο διάστημα η Χαριλάου Τρικούπη.

Μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή της ΕΡΤ1 «ΕΡΤ Σαββατοκύριακο» επισήμανε τα αμείλικτα, όπως τα χαρακτήρισε, ερωτήματα που προκύπτουν μετά τις παραιτήσεις του ΓΓ του Πρωθυπουργού Γρηγόρη Δημητριάδη και του έως χθες Διοικητή της ΕΥΠ.

«Παραιτήθηκε ο κ. Γρηγόρης Δημητριάδης το alter ego του Πρωθυπουργού, συγγενής και στενός συνεργάτης του. Το δεύτερο πρόσωπο ήταν ο κ. Παναγιώτης Κοντολέων, για τα μάτια του οποίου η κυβερνητική πλειοψηφία ψήφισε μόνη της τη μείωση των τυπικών προσόντων ώστε η επιλογή του κ. Πρωθυπουργού, ο κ. Κοντολέων, να τοποθετηθεί σε αυτή τη νευραλγική θέση. Τι αποκαλύφθηκε χθες; Ότι η ΕΥΠ παρακολουθούσε τις επικοινωνίες Έλληνα Ευρωβουλευτή μάλιστα την περίοδο -δεν ξέρω πόσο τυχαίο είναι αυτό- που επιχειρήθηκε να παγιδευτεί και το κινητό του κ. Ανδρουλάκη με το κακόβουλο λογισμικό Predator.

Η ΕΥΠ ανήκει στο στενό πυρήνα του πολυδιαφημισμένου «επιτελικού κράτους», στο γραφείο του Πρωθυπουργού και πολιτικός προϊστάμενος της είναι ο κ. Μητσοτάκης. Όταν η ΕΥΠ προχωρά σε παρακολουθήσεις σημαινόντων προσώπων, πολιτικών, δημοσιογράφων, το ελάχιστο που πρέπει να πράξει είναι να ενημερώσει τον πολιτικό της προϊστάμενο.

Πόσα γνώριζε ο Έλληνας πρωθυπουργός και από πότε; Αυτό το καίριο ερώτημα δεν θα απαντηθεί όπως θέλει η κυβέρνηση αλλά όπως ορίζει ο Νόμος και το Σύνταγμα».

«Αυτή τη φορά ο κ. Γεραπετρίτης ας έρθει πλάι στον Διοικητή της ΕΥΠ και ας πει όλη την αλήθεια που δεν είπε εννέα ημέρες πριν, ενώ χθες έψαχνε με sms τον κ.Ανδρουλάκη να τον ενημερώσει για κάτι που ήταν σε γνώση της Κυβέρνησης εδώ και μέρες» απάντησε ο κ. Μάντζος σχολιάζοντας τη στάση των κυβερνητικών στελεχών στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας την προηγούμενη εβδομάδα.

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Κύπρος: Στην Αθήνα αύριο η πρόεδρος της κυπριακής Βουλής και πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου

Διαδοχικές συναντήσεις της προέδρου του ΔΗΣΥ Αννίτας Δημητρίου με...