Λ.Αυγενάκης: «Θα επαναφέρουμε τα θέματα του αθλητισμού στην συνεδρίαση των λοιμοξιολόγων την Παρασκευή»

Μοιραστειτε το

Με ανάρτησή του στο λογαριασμό που διατηρεί στο Twitter, ο υφυπουργός αθλητισμού, έκανε γνωστό ότι στην αυριανή (5/03) συνεδρίαση της επιτροπής των λοιμοξιολόγων θα επαναφέρει την εισήγηση για τα θέματα που αφορούν τον αθλητισμό.

Μετά τις χθεσινές (3/03) ανακοινώσεις της κυβέρνησης για τα νέα μέτρα που αποφασίστηκαν προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά του κορωνοϊού, ο ερασιτεχνικός αθλητισμός επλήγη ιδιαίτερα, με την ΓΓΑ να ενημερώνει την Πέμπτη (4/03) για την αναστολή αρκετών αθλητικών δραστηριοτήτων έως και τις 15 Μαρτίου στις περιοχές πολύ αυξημένου κινδύνου.

«Σεβόμενοι το επιστημονικό κύρος των λοιμοξιολόγων και την κρισιμότητα της κατάστασης, επαναφέρουμε στην αυριανή συνεδρίαση της Επιτροπής την τεκμηριωμένη εισήγηση μας για τα θέματα του αθλητισμού» αναφέρει το tweet του Λευτέρη Αυγενάκη κι αναμένεται να φανεί στην πράξη εάν θα γίνουν κάποιες εξαιρέσεις που θα έχουν σχέση με τον αθλητισμό.

Ανεξάρτητα από το αν οι περιοχές είναι αυξημένου ή όχι κινδύνου, μετά την ανακοίνωση των νέων μέτρων δεν σταματά η δραστηριότητα στα πρωταθλήματα της Super League και Super League 2, στη Basket League και στη Volley League ανδρών.

Επίσης, σε περιοχές μη αυξημένου κινδύνου θα μπορούν να γίνονται προπονήσεις και αγώνες στην Α1 κατηγορίας καλαθοσφαίρισης γυναικών, Α1 κατηγορίας υδατοσφαίρισης ανδρών και γυναικών και στην Α1 κατηγορίας χειροσφαίρισης ανδρών και γυναικών.

Αυτό σημαίνει πως θα μπορούν να κάνουν προπονήσεις και να δίνουν αγώνες ομάδες σε περιοχές μη αυξημένου κινδύνου, ενώ ομάδες και αθλητές από το ίδιο πρωτάθλημα, που έχουν έδρα σε περιοχές αυξημένου κινδύνου, δεν θα μπορούν ούτε να προπονούνται, ούτε να αγωνίζονται.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Μέγας ΠΑΟΚ στα πλέι οφ του Conference League

Το πληρέστερο portal ψυχαγωγίας. Σινεμά, Θέατρο, Γεύση, Citylife, Εικαστικά,...

Τι να κάνετε αν σας πιάσει διάρροια

Σε όλους μας μπορεί να συμβεί να αισθανθούμε εκείνη...

Άσκηση: Πόσος χρόνος αρκεί για να βελτιώσει τη μνήμη

Η άσκηση δεν αποτελεί σύμμαχο μόνο της σωματικής υγείας,...