Λύσεις στα προβλήματα των εποχικών ζητούν τα εργατικά κέντρα Κρήτης

Μοιραστειτε το

Την άμεση λύση σε βασικά αιτήματα των Εργατικών Κέντρων Κρήτης και Ρόδου, τα οποία θα βοηθήσουν αρκετούς εργαζόμενους ζητούν από τους υπουργούς Οικονομικών, Εργασίας και Τουρισμού με κοινή τους επιστολή οι πρόεδροι των Εργατικών Κέντρων της Κρήτης και της Ρόδου.

Τα εργατικά κέντρα ζητούν λύσεις που θα βοηθήσουν τους εργαζόμενους στον τουριστικό κλάδο να πάρουν ένα, έστω, βοήθημα μέχρι την έναρξη της επόμενης τουριστικής περιόδου στις περιοχές τους. «Ένα αίτημα σχετίζεται με τη δημοσίευση του ΦΕΚ που αφορά τις παρατάσεις των επιδομάτων ανεργίας και των επιδομάτων στους εργαζομένους που δεν είχαν δικαίωμα επαναπρόσληψης βάσει των εξαγγελιών κυβερνητικών παραγόντων και να υπάρξει μέριμνα για τους μακροχρόνια ανέργους», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Επίσης, ζητείται η άμεση ανανέωση όλων των βιβλιαρίων υγείας των εποχιακά απασχολούμενων και ειδικά αυτών που δεν κατάφεραν να εργαστούν πέρσι και να συμπληρώσουν τα απαραίτητα ένσημα που απαιτούνται για την ανανέωσή τους. Σύμφωνα με τους προέδρους των εργατικών κέντρων Κρήτης, υπάρχει επίσης αίτημά τους που αφορά στην εμφάνιση των ενσήμων από το σύστημα ΕΡΓΑΝΗ, ώστε να μπορέσουν οι έγκυες να λάβουν το επίδομα λοχείας, καθώς υπάρχει όπως τονίζουν, κίνδυνος να χαθεί.

Παράλληλα από τους υπουργούς ζητείται, να υπάρξει πρόβλεψη για τους νέους που το 2020 θα έπαιρναν πρώτη φορά ανεργία, επισημαίνοντας ότι, εκεί όπου ως εποχικοί πρέπει να έχουν πενήντα (50) ένσημα, ο Ο.Α.Ε.Δ, ως νέους ασφαλισμένους, ζητά ογδόντα (80) πράγμα που δεν μπορεί να επιτευχθεί λόγω συγκυριών.

Τέλος, ένα ακόμη αίτημα των προέδρων σχετίζεται με τους εποχιακούς οι οποίοι εργάστηκαν σε 12μηνης λειτουργίας επιχειρήσεις και φέτος, εξαιτίας της πανδημίας οι επιχειρήσεις στις οποίες εργάζονταν δεν προσέλαβαν το σύνολο των εργαζομένων, αλλά ένα μικρό μέρος αυτών, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να χαρακτηριστούν ως εποχικοί καθώς οι επιχειρήσεις δεν απέλυσαν το 75% των εργαζομένων.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...