Λυών: Ελεύθερος ο ύποπτος για τους πυροβολισμούς κατά του Ελληνορθόδοξου ιερέα

Μοιραστειτε το

Ο άνδρας που συνελήφθη το βράδυ του Σαββάτου ως ύποπτος για την ένοπλη επίθεση στην ελληνόφωνη ορθόδοξη εκκλησία του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, στη Λυών, αφέθηκε τελικά ελεύθερος από τις γαλλικές αρχές. 

«Κανένα στοιχείο δεν συνηγορεί υπέρ της εμπλοκής του στην υπόθεση», εξήγησε η εισαγγελία, προσθέτοντας ότι η κατάσταση της υγείας του δεν δικαιολογεί την παράταση της κράτησής του. Ο γιατρός που τον εξέτασε έκρινε ότι θα πρέπει να μεταφερθεί σε ψυχιατρική κλινική.

Ο ύποπτος, ένας άστεγος άνδρας, συνελήφθη λίγο μετά τους πυροβολισμούς που δέχτηκε ο ιερέας ελληνικής καταγωγής.

Οι αστυνομικές έρευνες συνεχίζονται καθώς το κίνητρο της επίθεσης παραμένει άγνωστο, ωστόσο οι εισαγγελικές αρχές αντιμετωπίζουν την υπόθεση ως απόπειρα δολοφονίας και όχι ως τρομοκρατία.

Ο ιερέας νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση για δεύτερο εικοσιτετράωρο, καθώς δέχτηκε δύο πυροβολισμούς στην κοιλιακή χώρα.

κίνητρα του δράστη που πυροβόλησε δύο φορές τον ιερέα παραμένουν άγνωστα.

Η επίθεση έγινε εν μέσω εντάσεων στην ελληνορθόδοξη κοινότητα στη Λυών. Ο Έλληνας ιερέας φέρεται να είχε μια μακροχρόνια νομική διαμάχη με έναν πρώην μοναχό που καταδικάστηκε για δυσφήμιση, σύμφωνα με δημοσιεύματα των γαλλικών μέσων ενημέρωσης.

Η Ελληνορθόδοξη Ιερά Επισκοπή της Γαλλίας αναγνώρισε το θύμα ως πατήρ Νικόλαο Κακαβελάκη, και είπε ότι είχε προγραμματιστεί να επιστρέψει σύντομα στην Ελλάδα μετά το χρόνο του στην εκκλησία της Λυών. «Προσευχόμαστε για μια ταχεία ανάρρωση και καταδικάζουμε κατηγορηματικά κάθε μορφή βίας», ανέφερε.

Ανακοίνωση από τους ορθόδοξους επισκόπους της Γαλλίας

Ανακοινωθέν για την επίθεση εξέδωσε η Επισκοπική Συνέλευση Ορθοδόξων Επισκόπων Γαλλίας (AEOF).

Στην ανακοίνωσή τους οι ορθόδοξοι επίσκοποι της Γαλλίας αναφέρουν:

«Λάβαμε γνώση ότι έγινε επίθεση εναντίον ενός ορθόδοξου ιερέα ελληνικής καταγωγής στη Λυών. Προς το παρόν, οι εθνικοί εκπρόσωποι της Επισκοπικής Συνελεύσεως Ορθοδόξων Επισκόπων Γαλλίας (AEOF) δεν έχουν πληροφορίες σχετικά με τις περιστάσεις υπό της οποίες έλαβε χώρα αυτή η επίθεση.

»Η AEOF έχει πλήρη εμπιστοσύνη στις δημόσιες αρχές που διεξάγουν την εν εξελίξει έρευνα και αναμένει τα αποτελέσματά της.

»Οι Ορθόδοξοι επίσκοποι της Γαλλίας δεν μπορούν παρά να καταδικάσουν αυτές τις πράξεις βίας που απειλούν τη ζωή και ενισχύουν ένα γενικό κλίμα ανασφάλειας».

Σημειώνεται ότι πρόεδρος της AEOF είναι ο Μητροπολίτης Γαλλίας και Έξαρχος Ευρώπης κ. Εμμανουήλ. Η Μητρόπολη Γαλλίας υπάγεται στο Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Σαρλ Μισέλ: «Καταδικάζουμε τη φρικτή πράξη»

Στην καταδίκη της επίθεσης που σημειώθηκε στη Λιόν προχώρησε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

«Καταδικάζουμε αυτήν τη νέα φρικτή πράξη στη Λιόν» τόνισε ο Σαρλ Μισέλ συμπληρώνοντας ότι «όλες οι σκέψεις μας είναι στον ιερέα που είναι μεταξύ ζωής και θανάτου».

«Στην Ευρώπη, η ελευθερία της συνείδησης είναι δεδομένη για όλους και πρέπει να γίνεται σεβαστή, η βία είναι απαράδεκτη και καταδικάσιμη στη δημοκρατία» κατέληξε ο Σαρλ Μισέλ.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Βόρεια Κορέα: Φόβοι για 200 νεκρούς από την κατάρρευση σήραγγας μετά την τελευταία πυρηνική δοκιμή

Μια σήραγγα στην περιοχή πυρηνικών δοκιμών της Βόρειας Κορέας...

Τραγωδία στην Καβάλα: Νεκρός 46χρονος από ηλεκτροπληξία

Τραγικό θάνατο από ηλεκτροπληξία βρήκε ένας 46χρονος άνδρας στη...

Έτοιμη για διαπραγμάτευση η Ιταλική κυβέρνηση μετά το δημοψήφισμα σε Βένετο και Λομβαρδία

«Έτοιμη να ξεκινήσει διαπραγμάτευση», δηλώνει η κυβέρνηση της Ρώμης,...

Ναγκόρνο Καραμπάχ: Εφικτή μια βιώσιμη ειρηνευτική συμφωνία, λένε οι ηγέτες Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν

Αισιόδοξοι πως είναι εφικτή η σύναψη μιας βιώσιμης ειρηνευτικής...