Λουκέτο στη διασκέδαση μέχρι το εμβόλιο προανήγγειλε ο Μητσοτάκης

Μοιραστειτε το

Πιστός στο αφήγημα ότι τα μπαρ είναι ο μεγαλύτερος «εχθρός» παραμένει ο πρωθυπουργός, μιλώντας για προσεκτικό άνοιγμα και χωρίς ίχνος αυτοκριτικής.

Ειδήσεις έβγαλε η παρέμβαση του πρωθυπουργού σε διαδικτυακή συζήτηση με τον πρόεδρο του Πανεπιστημίου Columbia, καθώς αυτή την περίσταση (και όχι διάγγελμα ή επίσημες ανακοινώσεις) επέλεξε για να περιγράψει ένα μέρος του κυβερνητικού σχεδίου για άνοιγμα της οικονομίας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, εμμέσως πλην σαφώς, ανακοίνωσε ότι τα μπαρ και η νυχτερινή διασκέδαση δεν πρόκειται να ανοίξουν μέχρι η χώρα να διαθέτει το εμβόλιο και να ξεκινήσει ο εμβολιασμός.

Τα λόγια αυτά του πρωθυπουργού φέρνουν ψυχρολουσία για χιλιάδες επιχειρηματίες και εργαζόμενους του κλάδου, οι οποίοι παίρνουν το μήνυμα πως δεν πρόκειται να επιστρέψουν στις εργασίες τους τουλάχιστον μέχρι τις αρχές Ιανουαρίου.

«Θα είμαστε πολύ πιο προσεκτικοί, καθώς βγαίνουμε από το δεύτερο lockdown, αλλά πάλι χρειάζεται να γνωρίζουμε το γεγονός πως ορισμένες οικονομικές δραστηριότητες δεν θα λειτουργήσουν ώσπου να έχουμε το εμβόλιο» είπε ο πρωθυπουργός φέρνοντας ως παράδειγμα «τη νυχτερινή διασκέδαση, τα μπαρ, τη μεταμεσονύχτια διασκέδαση… Δεν μπορούμε να έχουμε συνωστισμό ανθρώπων σε μπαρ ώσπου να διαθέτουμε το εμβόλιο».

Σε άλλο σημείο τόνισε ότι υπό προϋποθέσεις η εστίαση και το λιανεμπόριο μπορεί να ανοίξουν νωρίτερα κάτω από αυστηρά περιοριστικά μέτρα.

Περισσότερα σε λίγο…

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...