Λογαριασμοί ρεύματος – Σκρέκας: Όλοι οι καταναλωτές θα λάβουν ποσοστό επιδότησης

Μοιραστειτε το

«Επιδοτούμε τους λογαριασμούς ρεύματος ώστε οι καταναλωτές να μη δουν μεγάλες αυξήσεις», ανέφερε ο κ. Σκρέκας, τονίζοντας ότι αυτό θα γίνει ανεξάρτητα από τα εισοδηματικά κριτήρια

Για την ενεργειακή στήριξη των νοικοκυριών που προωθεί η κυβέρνηση μπροστά στο «τσουνάμι» των αυξήσεων μίλησε το πρωί του Σαββάτου (9/10) στην ΕΡΤ ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας. Ο ίδιος ανέφερε ότι τα νοικοκυριά χαμηλής τάσης θα λάβουν όλα ποσοστό επιδότησης ανεξάρτητα από τα εισοδηματικά κριτήρια.

«Επιδοτούμε τους λογαριασμούς ρεύματος ώστε οι καταναλωτές να μη δουν μεγάλες αυξήσεις. Ένα μέσο νοικοκυριό που καταναλώνει μέχρι 300 KW το μήνα δεν θα δει αύξηση πάνω από 1 – 2 ευρώ. Είχαμε ζητήσει από τη ΔΕΗ και από άλλους παρόχους για τους καταναλωτές που καταναλώνουν ποσότητα ηλεκτρικής ενέργειας μέχρι τις 600 KW, δηλαδή το 80% των νοικοκυριών, δεν θα έβλεπαν ανατίμηση στους λογαριασμούς πάνω από 1 – 2 ευρώ. Αυτό άλλαξε χθες και από 30 ευρώ επιδότηση ανέβησε στα 60 ευρώ η ΜW. Επιπλέον αυτοί που είναι δικαιούχοι κοινωνικού τιμολογίου ανέβηκε η επιδότηση στα 80 ευρώ η ΜW», δήλωσε ο κ. Σκρέκας.

«Άλμα» στο φυσικό αέριο

Όπως είπε ο υπουργός, «αυτό που συμβαίνει στην Ευρώπη έχει ξεφύγει πέρα από κάθε λογική πια. Έχουμε και τις τιμές στις τιμές του φυσικού αερίου που έχει αυξηθεί σχεδόν 6 φορές σε σχέση με πέρυσι», γεγονός που οδήγησε την κυβέρνηση να ανακοινώσει χθες τον υπερδιπλασιασμό του επιδόματος θέρμανσης που από τα 70 εκατ. ευρώ που ήταν πέρυσι, τώρα θα ανέβει στα 170 εκατ. ευρώ. άρα θα έχουμε ένα επίδομα θέρμανσης που θα είναι δύο με δυόμιση φορές μεγαλύτερο σε σχέση με πέρυσι. Οι δικαιούχοι ενίσχυσης θα πάρουν ένα επίδομα το οποίο θα απαλύνει αυτή την τεράστια αύξηση στο φυσικό αέριο».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Τραγωδία στην Αθηνών – Λαμίας: Πώς έγινε το φρικτό τροχαίο με θύμα τον 22χρονο Σάκη

Καιρός: Ποιες περιοχές θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία «Αθηνά» το Σαββατοκύριακο

Μαρία Πολύζου: Συγκλονίζει η μαραθωνοδρόμος – «Με βίαζε ο πατέρας μου από τα 11»

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon – Για μια εναλλακτική Ευρώπη

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (28/10) το μεσημέρι...