Λιβάνιος στο Φόρουμ των Δελφών: Οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας

Μοιραστειτε το

«Φρένο» στα σενάρια πρόωρης προσφυγής στις κάλπες που διακινούνται από διάφορους κύκλους έβαλε ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Θοδωρής Λιβάνιος. 

Κατά την παρέμβασή του στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, ο εκ των στενότερων συνεργατών του πρωθυπουργού, τόνισε πως «οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας», παραπέμποντας στις δηλώσεις του πρωθυπουργού πως «έχουμε δύο και πλέον χρόνια σκληρής δουλειάς, και τότε αυτή θα κριθεί από τους πολίτες».

Ερωτηθείς για το εκλογικό σύστημα και για το πώς η κυβέρνηση θα διαχειριστεί το ζήτημα της απλής αναλογικής, ο κ. Λιβάνιος σημείωσε πως το εν λόγω θέμα θα συζητηθεί όταν θα έλθει η ώρα των εκλογών, υπενθυμίζοντας, πάντως, πως η παρούσα κυβέρνηση έχει ήδη ψηφίσει νέο εκλογικό νόμο, που επιλύει το ζήτημα της κυβερνησιμότητας.

Μάλιστα, ο Θοδωρής Λιβάνιος επεσήμανε πως στις σχετικές νομοθετικές ρυθμίσεις που έχει φέρει η κυβέρνηση από τον Δεκέμβριο του 2019, επέρχεται σειρά καινοτομιών κατά την εκλογική διαδικασία, μία εκ των οποίων είναι η δυνατότητα να υπάρχει πραγματικό εκλογικό αποτέλεσμα στις 21:00 το βράδυ της εκλογικής ημέρας.

Ωστόσο, ο κ. Λιβάνιος διευκρίνισε πως ως χώρα απέχουμε από το σημείο της πλήρους ψηφιοποίησης των εκλογών, μολονότι μία τέτοια εξέλιξη θα ενίσχυε, όπως είπε, τη συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία. Έφερε, μάλιστα και ως παράδειγμα τις αντιρρήσεις πολιτικών δυνάμεων στην προοπτική της επιστολικής ψήφου κατά την πρόσφατη συζήτηση για την ψήφο των Ελλήνων που διαμένουν στο εξωτερικό. Πρόσθεσε, δε, πως η ηλεκτρονική ψήφος μπορεί να εφαρμοστεί σε διαδικασίες πλην εθνικών εκλογών ή των αντιστοίχων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Αναφορικά με τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, ο κ. Λιβάνιος σημείωσε πως «η εισβολή των social media έχει δημιουργήσει έναν νέο κόσμο, στον οποίο πρέπει να προσαρμοστούμε», εκτίμησε ο Θοδωρής Λιβάνιος σε ερώτηση για το πώς τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης επενεργούν στη σφαίρα της επικοινωνίας και της ενημέρωσης. Ο ίδιος συνέχισε λέγοντας πως πρέπει να υπερασπιστούμε τις θετικές πλευρές της συγκεκριμένης εξέλιξης και να αντιμετωπίσουμε τις αρνητικές.

Σε ό,τι αφορά τη θέση των παραδοσιακών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης στη νέα πραγματικότητα, ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ υποστήριξε πως τα παραδοσιακά ΜΜΕ αντιμετωπίζουν ένα πολύ μεγάλο δίλημμα, ήτοι πώς να αντιμετωπίσουν τον ανταγωνισμό διατηρώντας την αξιοπιστία και τη δυνατότητα ανάλυσης των δεδομένων. «Υπάρχει η πρόκληση για τα παραδοσιακά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, αλλά εκτιμώ πως είναι δύσκολο να σταματήσουμε το κύμα που έρχεται με τα social media. Τα παραδοσιακά ΜΜΕ προσαρμόζονται ή προσπαθούν να προσαρμοστούν στη νέα πραγματικότητα», τόνισε ο κ. Λιβάνιος.

Σε ερώτηση για το πώς επέδρασε η έκρηξη των social media στην Ελλάδα στην άνοδο των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στην εξουσία κατά τις εκλογές του 2015, ο Θοδωρής Λιβάνιος διαχώρισε τις περιπτώσεις των δύο άλλοτε κυβερνητικών εταίρων, αφού πρώτα παρατήρησε πως «η έκρηξη των social media στη χώρα μας συνέπεσε με την έκρηξη της οικονομικής κρίσης, με αποτέλεσμα να οδηγήσει σε ένα νέο πολιτικό σκηνικό».

Για τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Λιβάνιος σημείωσε πως πρόκειται για την ιστορική συνέχεια ενός παραδοσιακού κόμματος, που εκμεταλλεύτηκε την κοινωνική δυσαρέσκεια για τις τότε οικονομικές συνθήκες. Όσο για τους ΑΝΕΛ, όπως είπε, «ιδρύθηκαν δύο μήνες πριν από τις εκλογές του 2012 και κατόρθωσαν μέσω των social media να αποσπάσουν στις δίδυμες εκλογές εκείνης της χρονιάς το 10% των ψήφων, χωρίς να έχουν οργανωτική δομή και παραδοσιακά στελέχη. Επρόκειτο για ένα κόμμα που μεγάλωσε και εκτοξεύτηκε μέσα στο διαδίκτυο».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Γλυκά Νερά: Σήμερα η κηδεία της Κάρολαϊν που δολοφονήθηκε – Τραγική φιγούρα η μητέρα της

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon – Για μια εναλλακτική Ευρώπη

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (28/10) το μεσημέρι...