Λευκάδα: Διακινούσαν με σκάφος αλλοδαπούς προς την Ιταλία

Μοιραστειτε το

Ιστιοφόρο σκάφος που μετέφερε παράνομα 36 αλλοδαπούς με προορισμό την Ιταλία εντοπίστηκε από περιπολικό σκάφος του Λιμενικού, στη θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά του Ακρωτηρίου Δουκάτου στη Λευκάδα.

Προηγήθηκε αξιοποίηση πληροφοριών από τη Διεύθυνση Ασφάλειας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων (Δ.Α.Π.ΘΑ.Σ.) και ευρεία επιχείρηση της τοπικής Λιμενικής Αρχής και του γραφείου ασφάλειας της, με τη συνδρομή της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.) και του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών (Κ.Ε.Α.) της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας, καθώς και στελεχών της ΔΑΠΘΑΣ.

Συνοδεία του περιπολικού, το ιστιοφόρο κατέπλευσε στο λιμάνι της Λευκάδας, όπου και κατασχέθηκε, ενώ τρία μέλη του πληρώματος συνελήφθησαν ως διακινητές και μέλη οργανωμένου κυκλώματος.

Παράλληλα, εντοπίστηκε στην ξηρά και συνελήφθη άλλος ένας αλλοδαπός, ο οποίος διαπιστώθηκε ότι αποτελεί υψηλόβαθμο μέλος του ίδιου κυκλώματος. Επιπλέον, σε κατ’ οίκον έρευνα που πραγματοποιήθηκε από τα στελέχη γραφείου ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, με την συνδρομή Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών Πειραιά και Κλιμακίου ΔΑΠΘΑΣ, εντοπίστηκε και συνελήφθη αλλοδαπός για παράβαση του ν. 4139/13 «Περί Εξαρτησιογόνων Ουσιών» και των άρθρων 216 και 217 του ΠΚ. Παράλληλα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πέντε κινητά τηλέφωνα, έξι κάρτες SIM, τρεις εξωτερικοί σκληροί δίσκοι, Software, CDR At Work, δύο φορητές συσκευές αποθήκευσης usb), πλαστή άδεια διαμονής, πλαστή ταυτότητα, ναρκωτικό χάπι, ζυγαριά ακριβείας, φυτικά αποσπάσματα ακατέργαστου χασίς μικτού βάρους 15,76 γραμμ., καθώς και 4.020 ευρώ.

Στο πλαίσιο της προανάκρισης που διενεργεί η λιμενική Αρχή Λευκάδας και σε συνεργασία με το Τμήμα Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων ΠΑΘΕ Αχαΐας, αναγνωρίσθηκε και ταυτοποιήθηκε ο οδηγός λεωφορείου, ο οποίος αναζητείται, καθώς και το λεωφορείο που μετέφερε παράνομα τους μετανάστες στο σημείο φόρτωσης που επρόκειτο να επιβιβαστούν στο ιστιοφόρο σκάφος.

Από τη Διεύθυνση Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων διερευνάται η συμμετοχή περαιτέρω εμπλεκομένων μελών του κυκλώματος, τόσο στο εσωτερικό της χώρας, όσο και στο εξωτερικό. Διενεργείται επεξεργασία-ανάλυση όλων των στοιχείων, καθώς διαφαίνεται ότι οι συλληφθέντες δρούσαν στο πλαίσιο ενός ευρύτερου οργανωμένου κυκλώματος διακίνησης μεταναστών με σκοπό το παράνομο κέρδος, θέτοντας τη ζωή των μεταφερόμενων σε κίνδυνο.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Μέγας ΠΑΟΚ στα πλέι οφ του Conference League

Το πληρέστερο portal ψυχαγωγίας. Σινεμά, Θέατρο, Γεύση, Citylife, Εικαστικά,...

Άσκηση: Πόσος χρόνος αρκεί για να βελτιώσει τη μνήμη

Η άσκηση δεν αποτελεί σύμμαχο μόνο της σωματικής υγείας,...

Τι να κάνετε αν σας πιάσει διάρροια

Σε όλους μας μπορεί να συμβεί να αισθανθούμε εκείνη...