ΛΑ.Ε.: «Σοβαρότατο πολιτικό, ηθικό, παιδαγωγικό και νομικό ολίσθημα η σύλληψη μαθητών»

Μοιραστειτε το

Η Λαϊκή Ενότητα απαιτεί την απαλλαγή των συλληφθέντων μαθητών από όλες τις κατηγορίες που τους αποδίδονται

Αυτοεξευτελιστική επίδειξη ισχύος και απόπειρα τρομοκράτησης του μαθητικού κινήματος που δυναμώνει, συνιστούν η σύλληψη και η πρωτοφανής απόφαση κράτησης ανήλικων μαθητών επί τέσσερις μέρες, τόσο σε ότι αφορά το κατηγορητήριο που συνέταξε σε βάρος τους η ΓΑΔΑ, όσο και την απόφαση του εισαγγελέα να ενοποιήσει αυθαίρετα αποδιδόμενες από την αστυνομία κακουργηματικές και πλημμεληματικές πράξεις, με στόχο και με αποτέλεσμα να παραμείνουν κρατούμενοι για ένα ολόκληρο τετραήμερο όλοι οι ανήλικοι μαθητές που συνελήφθησαν στο πλαίσιο της μεγάλης μαθητικής διαδήλωσης της περασμένης Πέμπτης.

Παρότι οι μαθητές αφέθηκαν σήμερα ελεύθεροι, η μεθόδευση που ακολουθήθηκε από την ΓΑΔΑ και την εισαγγελία συνιστά σοβαρότατο πολιτικό, ηθικό, παιδαγωγικό και νομικό ολίσθημα προς πρακτικές που παραπέμπουν σε διδαχές καταστολής του ισραηλινού στρατού κατοχής.

Ο υπουργός του ψευδεπίγραφου υπουργείου «Προστασίας του Πολίτη», Μιχάλης Χρυσοχοϊδης,  η ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης και η συνολικά η κυβέρνηση της ΝΔ, φέρουν τεράστια ευθύνη για την διαρκή διολίσθηση σε πρακτικές πλήρους αποψίλωσης των δημοκρατικών θεσμών, εισάγοντας πρακτικές τρομοκρατίας και κρατικού κανιβαλισμού.

Ο δίκαιος αγώνας των μαθητών δεν τρομοκρατείται. Αντίθετα, η ιστορική εμπειρία δείχνει ότι τέτοιου είδους διώξεις και επιθέσεις δημιουργούν μια νέα γενιά αποφασισμένων αγωνιστών. Αντί η κυβέρνηση να επιδίδεται σε ασκήσεις καταστολής πάνω σε ανήλικα παιδιά και να προχωρά απτόητη μέσα σε συνθήκες πανδημίας τις πιο ακραίες μεταρρυθμίσεις που υποθηκεύουν το παρόν και το μέλλον των μαθητών, καλά θα κάνει να εισακούσει  τα αυτονόητα αιτήματα των μαθητών για στοιχειώδη μέτρα προστασίας της υγείας τους στις σχολικές αίθουσες.

Η Λαϊκή Ενότητα απαιτεί την απαλλαγή των συλληφθέντων μαθητών από όλες τις κατηγορίες που τους αποδίδονται.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...