“Λίστα Παπαστεργίου”: Ρεπορτάζ του AIRETOS με όσα συζητήθηκαν στο Δ.Σ. της ΚΕΔΕ

Μοιραστειτε το

Στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ χθες 17 Δεκεμβρίου, συζητήθηκε η Απόφαση του Προέδρου της, Δ.Παπαστεργίου, με την οποία ανέθεσε (επικαλούμενος την κατά παρέκκλιση νομοθεσία του κορωνοϊού) σε 58 εταιρείες / ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης, υπηρεσίες «για την διαφημιστική προβολή της ΚΕΔΕ για τις δράσεις της στην αντιμετώπιση του covid», με συνολικό κόστος 53.420 ευρώ (χωρίς τον ΦΠΑ).

Ως γνωστόν, πρόκειται για το θέμα που ανέδειξε ο AIRETOS  την προηγούμενη Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου, δημοσιεύοντας τότε το σχετικό έγγραφο, που στη συνέχεια αναπαράχθηκε σε πλήθος μέσων ενημέρωσης σε όλη την Ελλάδα, προκαλώντας σειρά σχολίων και, ιδίως, ερωτημάτων.

Η Απόφαση, λοιπόν, δεδομένου ότι είχε εκδοθεί «λόγω του κατεπείγοντος» από τον Πρόεδρο, χθες έπρεπε να τεθεί προς έγκριση στο Δ.Σ., όπως και έγινε.

 

Κατά την έναρξη της συνεδρίασης, ο μοναδικός από τους Επικεφαλής Παρατάξεων που αναφέρθηκε στο ζήτημα, ήταν ο Επικεφαλής της Παράταξης «Νέα Αυτοδιοίκηση», Γ.Ιωακειμίδης.   Το ανέφερε πρώτο στη σειρά των προ ημερήσιας διάταξης σημαντικών ζητημάτων που έθεσε, λέγοντας επί λέξει τα εξής:

« Θα ξεκινήσω με ένα θέμα που μου βάλανε, με πήραν τηλέφωνο πολλά αυτοδιοικητικά sites, ότι δώσαμε χρήματα ως ΚΕΔΕ και έχουμε αφήσει την Αυτοδιοίκηση απέξω. Εγώ δεν ξέρω καν το γεγονός. Το επισημαίνω και θεωρώ αν δώσαμε όντως χρήματα σε sites ήτανε λάθος να μην δώσουμε σε αυτοδιοικητικά. Ας το διορθώσουμε έστω και τώρα. Υπάρχουν κάποια που ασχολούνται με Αυτοδιοίκηση, που όλοι μπαίνουμε για να δούμε τα αυτοδιοικητικά μας, έχει σημασία πραγματικά η ΚΕΔΕ, αν κάνει μια τέτοια κίνηση, να το κάνει και να συμπεριλάβει και αυτά τα sites που είναι ειδικότερα στο χώρο μας και μας νοιάζουνε ειδικότερα εμάς τους Αυτοδιοικητικούς. »

Οι υπόλοιποι Επικεφαλής Παρατάξεων δεν έκαναν την παραμικρή αναφορά.

 

Έπειτα από περίπου 4 ώρες, έφθασε η στιγμή που η Απόφαση έπρεπε να τεθεί προς έγκριση στο Σώμα. Η Υπηρεσία της ΚΕΔΕ ανέγνωσε τον τίτλο της και τότε ακούστηκε η φωνή του Δ.Μπίρμπα, που ανήκει στην Παράταξη «Προοδευτική Αυτοδιοικητική Συνεργασία» (που πρόσκειται στο ΣΥΡΙΖΑ).

Ο Δημοτικός Σύμβουλος μιλώντας σε πρώτο πληθυντικό, δείχνοντας προφανώς ότι μιλά εκπροσωπώντας την Παράταξη, ανακοίνωσε ότι απέχουν από την ψηφοφορία. Σε αυτόν ο Δ.Παπαστεργίου μπήκε στον κόπο να απαντήσει και διεξήχθη ο κάτωθι διάλογος:

Δ.Μπίρμπας:  «Σε αυτό εμείς απέχουμε, μετά και την τοποθέτηση και του Γιώργου του Ιωακειμίδη αλλά και σε παράπονα που υπήρχαν, όπως πληροφορήθηκα εγώ, ότι δεν έχουν συμπεριληφθεί τα αυτοδιοικητικά site. Άρα εμείς απέχουμε από αυτή τη διαδικασία. Και πιστεύουμε ότι πρέπει να δοθούν και στα άλλα site η προβολή της ΚΕΔΕ, για να μην έχουμε προβλήματα σε σχέση με αυτό.»

Δ.Παπαστεργίου: «Να πω μόνο για αυτό κάτι, ότι εντάξει o.k., εύκολο είναι αυτό να το λέμε Δημήτρη, αλλά μετά πρέπει να πούμε και τις εφημερίδες, γιατί ήρθε και από τις εφημερίδες ένα μια Επιστολή, από τον Σύλλογο Επαρχιακού Τύπου, να βάλουμε τις εφημερίδες; δηλαδή αν πάμε και αποφασίσουμε και έχουμε διαφήμιση μισού εκατομμυρίου, θα τους βάλουμε όλους. Αλλά με τα χρήματα αυτά, δηλαδή μιλάμε για 50.000 ευρώ όλη η καμπάνια μαζί με το δημιουργικό μαζί με τα social και λοιπά, ε, έπρεπε να βρούμε μία λογική, που πήγε στα πιο δημοφιλή site. Και βέβαια δεν αποκλείσαμε κανένα site, είναι site που ανήκουν σε όλες τις έτσι νοοτροπίες, απόψεις και ιδεολογίες. Απλά ήταν μια γενική διαφήμιση, η οποία αφορούσε το γενικό πληθυσμό. Αυτή είναι μόνο η άποψη.»

Δ.Μπίρμπας: «Συμφωνώ αλλά (…) δεν θα ήταν μεγάλη, εάν τα στέλναμε και στα site της Αυτοδιοίκησης. Δεν είναι πάρα πολλά.»

Δ.Παπαστεργίου: «Εντάξει, θα σου έλεγα μετά να πας και στα επαρχιακά site, να πας, δεν το σταματάς ποτέ αυτό, τέλος πάντων.»

Δ.Μπίρμπας: «Δεν βάζουμε ζήτημα και κάποια άλλη σκοπιμότητα (…) σε αυτό να γίνει καλύτερη την επόμενη φορά, αυτό.»

Δ.Παπαστεργίου: «O.k., εντάξει Δημήτρη μου.»

Από τις λοιπές Παρατάξεις, σιωπή (ο Επικεφαλής της “Νέας Αυτοδιοίκησης” βεβαίως, όπως προαναφέραμε, είχε τοποθετηθεί στην έναρξη).

Μετά τον ανωτέρω διάλογο, δεν ακούστηκε καν το σύνηθες «εγκρίνεται» ή «εγκρίνεται ομόφωνα» ή «εγκρίνεται κατά πλειοψηφία», παρά μόνο ο Δ.Παπαστεργίου “έστριψε” τη συνεδρίαση άμεσα σε τελείως διαφορετικό θέμα.

Μέχρι νωρίς σήμερα το πρωί, σχετική Απόφαση του Δ.Σ. δεν είχε αναρτηθεί στη Διαύγεια.

 

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα