Λάρισα και Τρίκαλα ξέμειναν από ΜΕΘ – Μεταφορά ασθενών εκτός πόλης | newsbreak

Μοιραστειτε το

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκεται η τρίτη πιο επιβαρυμένη περιοχή με τα περισσότερα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας. Ο λόγος για την Λάρισα, της οποίας η Υγειονομική Περιφέρεια καταγράφει το υψηλότερο ποσοστό πληρότητας σε ΜΕΘ πανελλαδικά.

Σύμφωνα με το onlarissa.gr, τα νοσοκομεία της Λάρισας ξέμειναν από ΜΕΘ. Χωρίς να υπάρχει επίσημη εντολή, το Γενικό Νοσοκομείο της πόλης εξυπηρετεί πλέον μόνο περιστατικά κορωνοϊού, ενώ τα επείγοντα χειρουργικά περιστατικά θα μεταφέρονται στη Χειρουργική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, η οποία θα εφημερεύσει καθημερινά.

Λόγω της ανεπάρκειας των κλινών ΜΕΘ, αναμένεται να αναπτυχθούν τέσσερα κρεβάτια Μονάδας Εντατικής Θεραπείας με την παραλαβή τεσσάρων αναπνευστήρων και ειδικού εξοπλισμού, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό κρεβατιών ΜΕΘ στο νοσοκομείο σε 24.

Ασφυκτική πίεση όμως δέχονται και τα νοσοκομεία στα Τρίκαλα. Σύμφωνα με όσα αναφέρει το trikalavoice.gr οι 10 κλίνες ΜΕΘ που ήταν διαθέσιμες για τον κορωνοϊό, είναι πλέον κατειλημμένες. 

Σε περίπτωση που χρειαστεί να διασωληνωθεί κάποιος ασθενής και δεν υπάρξει κάποια εξαγωγή από τη ΜΕΘ, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μεταφερθεί είτε στο Νοσοκομείο Λαμίας είτε σε αυτό της Χαλκίδας.

Την ίδια ώρα παραμένουν αρκετοί οι ασθενείς που παραμένουν στην κλινική covid-19 στον 4ο όροφο του Νοσοκομείου Τρικάλων.

Πηγή
Author: lamprina

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα