Λάβρος ο Τσίπρας για Σύνοδο, πανδημία και για το Σούνιο

Μοιραστειτε το

Καλεσμένος του Γιώργου Παπαδάκη στον ΑΝΤ1 ήταν το πρωί ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και παρά το γεγονός ότι το μεγαλύτερο μέρος της συζήτησης κατέλαβε το θέμα με τη «βίλα» στο Σούνιο, ο Α. Τσίπρας έκανε μια πρώτη αποτίμηση για τη χθεσινή Σύνοδο.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για πολύ άσχημη εξέλιξη και για μία ακόμη διπλωματική ήττα της χώρας.

«Περάσαμε ξανά κάτω από τον πήχη και μέχρι τον Μάρτιο η Τουρκία θα μπορεί να σουλατσάρει με το Oruc Reis» είπε ο Αλέξης Τσίπρας για να προσθέσει «είναι διπλωματική ήττα της χώρας. Είναι προφανές ότι η Ε.Ε. είναι κατώτερη των περιστάσεων, αλλά είναι προφανές ότι και η κυβέρνηση στάθηκε κατώτερη των περιστάσεων. Όταν μετά από έξι μήνες που προαναγγέλλει κυρώσεις ο κ. Μητσοτάκης δεν έχουμε πετύχει τίποτα, υπάρχει μια εμφανής αδυναμία της κυβέρνησης να διασφαλίσει τα δικαιώματα της χώρας».

«Κάτι δεν πάει καλά με την πανδημία»

Σκληρά λόγια χρησιμοποίησε και στην κριτική του για την αποτυχημένη διαχείριση από την κυβέρνηση του δεύτερου κύματος της πανδημίας.

Ο κ. Τσίπρας ανέδειξε το πρόβλημα της απουσίας σοβαρής διαδικασίας καταγραφής των κρουσμάτων εξηγώντας «όταν ένας εργαζόμενος παρουσιάσει συμπτώματα και πάρει τηλέφωνο τον ΕΟΔΥ θα του πει να μείνει σπίτι του μέχρι να περάσουν τα συμπτώματα. Αυτός ο εργαζόμενος εάν έχει υψηλό πυρετό και θα κάτσει μια, δύο μέρες στο σπίτι του, εάν όχι θα πάρει ένα ντεπόν και θα πάει στη δουλειά του, θα μπει στο μετρό, στο λεωφορείο και θα κολλήσει κι άλλους. Η συνταγογράφηση των τεστ πόσο θα κόστιζε πια; Εδώ όμως η κυβέρνηση διαμορφώνει τα πάντα σε σχέση με το να μη θίξει τα συμφέροντα των ιδιωτών».

Σχολιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις με το ζήτημα της αποκαλούμενης διατίμησης στα τεστ επισήμανε ότι το ύψος της διατίμησης παραμένει εξαιρετικά υψηλό για μια οικογένεια.

«Το κρίσιμο ζήτημα είναι ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει το πολιτικό θάρρος να πει μια συγγνώμη. Η ανεμελιά είναι ανευθυνότητα μας έλεγε και βγήκε να μας πει ότι η βόλτα στην Πάρνηθα ήταν μια ανέμελη στιγμή; Όταν ο μέσος πολίτης δεν μπορεί να πάει 45 χμλ μακριά από το σπίτι του γιατί θα φάει πρόστιμο; Όταν ένας συνταξιούχος έφαγε πρόστιμο τη στιγμή που πήγαινε να πάρει τη σύνταξή του;» υπογράμμισε.

Σημείωσε, ακόμη, ότι όταν βρέθηκε ο ίδιος σε μια δύσκολη στιγμή (σ.σ. μιλώντας για το Μάτι) βγήκε και ανέλαβε στην πολιτική ευθύνη.

Τώρα είναι η σειρά του κ. Μητσοτάκη να απαντήσει

Όπως ήταν αναμενόμενο το μεγαλύτερο μέρος της συζήτησης σχετιζόταν με την σκανδαλολογία που έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ημέρες με ευθύνη της κυβέρνησης και φίλα προσκείμενα προς αυτή μέσα για το σπίτι που νοικιάζει ο Α. Τσίπρας στο Σούνιο.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε ότι όλη η ΚΟ και οι υπουργού της Ν.Δ. χρωστούν μαζί πάνω από 20 εκατομμύρια ευρώ, σημειώνοντας πως «βίλα είναι το σπίτι του κ. Μητσοτάκη στην Τήνο που είναι μεσοτοιχία με τον κ. Χριστοφοράκο. Αυτό το δικό μου είναι ένα μικρό όμορφο σπίτι σε μια ωραία περιοχή. Μια περιοχή ως επί το πλείστον με παραθεριστικές κατοικίες. Δεν είναι μόνιμες κατοικίες»

«Πρέπει να υπάρχει ένας φραγμός. Τα χρήματα δεν θα τα πάρω για να αγοράσω τη βίλα των εκατομμυρίων. Θα τα δώσω στο ταμείο των δημοσιογράφων που δίνουν αγώνα απέναντι στο νομοσχέδιο του κ. Πέτσα».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έδωσε ξανά απαντήσεις σε ερωτήματα που εξακολουθεί να θέτει η Ν.Δ. σημειώνοντας «ο ιδιοκτήτης του σπιτιού, ο οποίος δεν είναι ούτε «κάποιος επιχειρηματίας με συναλλαγές με το Δημόσιο, ούτε διαπλεκόμενος, ούτε χρωστάει στο Δημόσιο ή σε τράπεζες, το είχε σε αγγελία για ενοικίαση και πώληση για δέκα χρόνια και έμενε ανεκμετάλλευτο. Στην αρχή παραξενεύτηκε, ούτε ο ίδιος είχε μείνει σε αυτό το σπίτι. Ούτως ή άλλως θα έκανε ανακαίνιση του σπιτιού και συμφώνησε να κάνει ένα ενοικιαστήριο για τέσσερα χρόνια».

«Εγώ όμως απάντησα στα ερωτήματα, ήρθε η ώρα να απαντήσει ο πρωθυπουργός και η Νέα Δημοκρατία. Ρωτάω το κόμμα των υπερχρεωμένων ιδιοκτητών. Ο κ. Μητσοτάκης θα δώσει στη δημοσιότητα το ενοίκιο που πληρώνει στην κατοικία που δηλώνει ότι διαμένει; Δεν διαμένει σε κανένα από αυτά τα 32 ακίνητα που δηλώνει ως ιδιοκτήτης. Να μάθουμε πόσα πληρώνει για τη συντήρηση των ακινήτων αυτών, πού τα πληρώνει και σε ποιον τα πληρώνει. Ο κ. Μητσοτάκης είναι σε μια οικογένεια που δεν ασχολήθηκε μέχρι τώρα με κάτι άλλο πέρα από την πολιτική. Στο σπίτι του Βολταίρου δεν μιλάνε για σχοινί» ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Προανήγγειλε, ακόμη, νομοθετικές πρωτοβουλίες λέγοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα φέρει στη Βουλή μια τροπολογία που θα υποχρεώνει τους βουλευτές και τους υπουργούς να δηλώνουν στο πόθεν έσχες όχι μόνο το ύψος του δανεισμού, αλλά και όλη την πορεία του δανεισμού. 

«Όταν ένας πρωθυπουργός δηλώνει δάνεια 1,5 εκατομμυρίων ευρώ στις τράπεζες είναι ένας ευάλωτος σε πιέσεις πρωθυπουργός. Πολίτες που χρωστούν πολύ λιγότερα δεν μπορούν να κοιμηθούν το βράδυ» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Θα δώσει τα έξοδα που αφορούν συντήρηση των 32 ακινήτων; Όταν ένας πολιτικός δηλώνει δάνεια 1,5 εκατ. ευρώ. Σας καλώ να ασχοληθείτε και το εάν το 1,5 εκατ. δηλώνει ότι χρωστά στις τράπεζες για έναν πρωθυπουργό. Διότι ένας πρωθυπουργός που χρωστάει τόσα είναι ευάλωτος σε πιέσεις.

«Είναι σε όλους γνωστό, δεν θέλω να αναφερθώ σε κάτι συγκεκριμένο, ότι αν υπάρχει ένας τρόπος να ξεπλένει κανείς χρήμα είναι να παίρνει δάνεια εκατομμυρίων χωρίς εγγυήσεις από τις τράπεζες και να κάνει ρυθμίσεις επί ρυθμίσεων» είπε χαρακτηριστικά για να καταλήξει «τη συζήτηση αυτή δεν επέλεξα να την ξεκινήσω εγώ εν μέσω πανδημίας, επέλεξε να την ξεκινήσει ο κ. Μητσοτάκης. Τώρα λοιπόν οφείλει όχι σε μένα στον ελληνικό λαό να απαντήσει.».

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...