Κ. Ποντίκης: Αν συνεχίσουν να αυξάνονται οι διασωληνωμένοι, θα έρθει η ημέρα που θα κάνουμε επιλογή ασθενών για τις ΜΕΘ | newsbreak

Μοιραστειτε το

Δραματική έκκληση απευθύνει ο Κώστας Ποντίκης, υπεύθυνος βάρδιας ΜΕΘ στο Νοσοκομείο «Σωτηρία», προειδοποιώντας ότι ίσως έρθει η στιγμή που θα διαλέγουμε το ποιοι ασθενείς θα νοσηλευτούν στις Εντατικές, καθώς οι διασωληνωμένοι αυξάνονται καθημερινά, ασκώντας τεράστια πίεση το σύστημα υγείας.

Ο κ. Ποντίκης μίλησε για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το νοσοκομείο λόγω του κορωνοϊού και πως τις τελευταίες ημέρες βρίσκεται πολύ κοντά στην πληρότητα των κλινών. Επιπλέον, ξεκαθάρισε ότι στις ΜΕΘ δεν έχουν φτάσει σε επιλογή ασθενών, αλλά δυστυχώς αυτό το σενάριο είναι στα ενδεχόμενα που μπορεί να συμβούν. 

«Το νοσοκομείο δέχεται ένα σταθερό φορτίο από τις αρχές του Σεπτεμβρίου. Παρακολουθούμε τους αριθμούς να ανεβαίνουν και δεν ξέρουμε αν αυτή η σταθερότητα θα διατηρηθεί. Ελπίζουμε να διατηρηθεί. Τις τελευταίες ημέρες δουλεύουμε πολύ κοντά στην πληρότητα», είπε ο εντατικολόγος.

Το χειρότερο σενάριο

Σύμφωνα με τον κ. Ποντίκη, το χειρότερο σενάριο θα ήταν να χρειαστεί οι γιατροί να ασκήσουν εντατική θεραπεία έξω από τον χώρο της εντατικής θεραπείας, γεγονός που θα δυσχεράνει σε σημαντικό βαθμό τη δυνατότητα να κάνουν σε ικανοποιητικό βαθμό όσα προβλέπονται για τη φροντίδα των ασθενών.

«Σε μια βαριά επιδημία, ακόμη και πολύ καλύτερα συστήματα υγείας από εμάς, δεν τα έβγαλαν πέρα. Το θέμα παίζεται στην πρόληψη. Δεν έχουμε φτάσει στο σημείο να διαλέγουμε ασθενείς, αλλά είναι ένα ενδεχόμενο, το οποίο ελπίζουμε να μη γίνει», είπε χαρακτηριστικά.

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

Πηγή
Author: Χάρης Π.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα