Κ. Μητσοτάκης: Όλοι μαζί μπορούμε να βελτιώσουμε την κατάσταση στη μάχη με τον κορωνοϊό

Μοιραστειτε το

Προκάλεσα τη σημερινή συζήτηση για να κάνουμε έναν νηφάλιο, ειλικρινή διάλογο για την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα. Προσδοκώ από όλους τους συμμετέχοντες να σεβαστούμε ως προς τον τόνο την κρισιμότητα της κατάστασης, είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στην έναρξη της ομιλίας του στη Βουλή, στην οποία ο πρωθυπουργός ενημερώνει το σώμα για την κυβερνητική πολιτική σχετικά με την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Γιατροί, νοσηλευτές κι ασθενείς Covid το τελευταίο που θα ήθελαν να ακούσουν είναι έναν ακόμα ανούσιο πολιτικό καβγά στη Βουλή, σημείωσε.


Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΌΣ

Ζήτησε από όλους να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, υπογραμμίζοντας πως η κυβέρνηση θα κάνει την ειλικρινή αυτοκριτική της και η αντιπολίτευση θα προτείνει τρόπους με τους οποίους όλοι μαζί μπορούμε να βελτιώσουμε την κατάσταση σε αυτή τη δύσκολη μάχη, ειδικά στις επόμενες δέκα ημέρες που θαν είναι εξαιρετικά κρίσιμες. 

Πολιτική ηγεσία κια κόμματα πρέπει όλοι μαζί να αναλάβουμε τις ευθύνες μας, είπε εισαγωγικά ο πρωθυπουργός.

«Τα όσα έχουν μεσολαβήσει από τον Μάρτιο είναι γνωστά, αξίζει όμως να γίνει σύντομη ανασκόπηση για να μπορέσουμε να συμφωνήσουμε ποια είναι τα πραγματικά γεγονότα», ώστε «να μη κυνηγάμε ανυπόστατες φήμες, δραματοποιημένες εικόνες που στοχεύουν συχνά σε πρόσκαιρες μικροκομματικές στοχεύσεις» είπε στη συνέχεια.

Κατά τον κ. Μητσοτάκη, «η χώρα πέτυχε ανάσχεση του πρώτου κύματος της πανδημίας, γιατί ειδικοί, πολιτικοί και πρωτίστως πολίτες συστρατευτήκαμε. Ουδέποτε η κυβέρνηση διεκδίκησε εύσημα αποκλειστικότητας. Σε κάθε παρέμβασή μου ευχαριστούσα τους πολίτες» σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Όπως επισήμανε, τους τελευταίους οκτώ μήνες η χώρα αύξησε κατακόρυφα τα τεστ Covid που διεξάγει. «Είμαστε η πρώτη χώρα στην Ευρώπη που χρησιμοποίησε rapid test» είπε. «Έχει καταβληθεί κάθε ανθρωπίνως δυνατή προσπάθεια ώστε να ενισχύσουμε με κρεβάτια και προσωπικό τις ΜΕΘ» συμπλήρωσε.

Το κείμενο ανανεώνεται…

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Μέγας ΠΑΟΚ στα πλέι οφ του Conference League

Το πληρέστερο portal ψυχαγωγίας. Σινεμά, Θέατρο, Γεύση, Citylife, Εικαστικά,...

Τι να κάνετε αν σας πιάσει διάρροια

Σε όλους μας μπορεί να συμβεί να αισθανθούμε εκείνη...

Πόλεμος: Τι θα συνέβαινε αν η Ρωσία δολοφονούσε τον Ζελένσκι

«Μια δολοφονία δεν άλλαξε ποτέ την ιστορία του κόσμου»,...