Κ. Καραμανλής: Θα δώσουμε σύντομα μια ολοκληρωμένη λύση για το Καστελόριζο

Μοιραστειτε το

Σε επανασχεδιασμό για την καλύτερη αεροπορική συνδεσιμότητα και λειτουργία του αεροδρομίου στο Καστελόριζο, προχωρά η κυβέρνηση, ενώ σύντομα θα παρουσιάσει μια ολοκληρωμένη πρόταση στην οποία θα περιλαμβάνονται και κίνητρα για τις αεροπορικές εταιρίες για την αντικατάσταση των παλαιών αεροσκαφών και την αύξηση των πτήσεων τους.

Τη διαβεβαίωση αυτή έδωσε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Θανάση Παπαχριστόπουλου, που υπογράμμισε ότι «η βελτίωση της συνδεσιμότητας του Καστελόριζου είναι ένα εθνικό θέμα πάνω από κομματικές γραμμές και αντιπαραθέσεις», και ζήτησε «την δημιουργία άμεσης γραμμής Αθήνας -Καστελόριζου».

«Θα δώσουμε σύντομα μια ολοκληρωμένη λύση, διότι διαπιστώνουμε ότι αυτή τη στιγμή, οι άνθρωποι στο Καστελόριζο πραγματικά φυλάνε Θερμοπύλες», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Καραμανλής, συμφωνώντας ότι «όλος ο πολιτικός κόσμος της χώρας δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ευαισθησία, ιδιαίτερα αυτές τις δύσκολες στιγμές, για την καλύτερη αεροπορική συνδεσιμότητα του ακριτικού αυτού νησιού».

Ο υπουργός Υποδομών επεσήμανε ότι «η μείωση των δρομολογίων οφειλόταν στον λανθασμένο σχεδιασμό που είχε γίνει το 2016» και πρόσθεσε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι μέχρι τις 31/12/2020, που λήγει η διαδικασία ενίσχυσης των άγονων γραμμών, να επανεξετάσει το όλο θέμα και στη περίπτωση του αεροδρομίου στο Καστελόριζο να το ενισχύσει και να το εκσυγχρονίσει με συγκεκριμένα μέτρα.

Όπως είπε, «αυτή τη στιγμή είμαστε στη φάση της δημοπράτησης του έργου για επισκευές στο αεροδρόμιο, ύψους 65 εκατ. ευρώ, ενώ έχει εγκριθεί το ποσό των 100.000 ευρώ για αναβάθμιση του φωτισμού του. «Θα το ενισχύσουμε με όλες μας τις δυνάμεις.

Θα ασκήσουμε μια συνολική πολιτική με την παροχή επιδοτήσεων και κινήτρων στις αεροπορικές εταιρίες για αντικατάσταση του στόλου των παλιών αεροσκαφών τους και θα επεκτείνουμε πάνω από τα 1.100 μέτρα το αεροδρόμιο για να μπορούν να προσγειώνονται και μεγαλύτερα αεροσκάφη. Επανεξετάζουμε όλα τα μέτρα με την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας και σύντομα θα έχουμε μια ολοκληρωμένη λύση», κατέληξε ο κ. Καραμανλής.

naftemporiki.gr

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Μέγας ΠΑΟΚ στα πλέι οφ του Conference League

Το πληρέστερο portal ψυχαγωγίας. Σινεμά, Θέατρο, Γεύση, Citylife, Εικαστικά,...

Άσκηση: Πόσος χρόνος αρκεί για να βελτιώσει τη μνήμη

Η άσκηση δεν αποτελεί σύμμαχο μόνο της σωματικής υγείας,...

Τι να κάνετε αν σας πιάσει διάρροια

Σε όλους μας μπορεί να συμβεί να αισθανθούμε εκείνη...