Κ. Ζαχαριάδης: Η κυβέρνηση επιδιώκει ένα «γαλάζιο» Δημόσιο με σκληρούς πελατειακούς φραγμούς

Μοιραστειτε το

«Η κυβέρνηση των ‘Αρίστων’ της ΝΔ  με την ανάληψη των καθηκόντων της, κατάργησε το Μητρώο Επιτελικών Στελεχών και διόρισε διοικήσεις σε όλα τα Νομικά Πρόσωπα του Δημοσίου, με αποκλειστικό κριτήριο τα γαλάζια πιστοποιητικά», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο τομεάρχης Εσωτερικών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Κώστας Ζαχαριάδης. 

Όλοι οι Έλληνες πολίτες, σημειώνει ο κ. Ζαχαριάδης, «θυμούνται τις τραγελαφικές ιστορίες με τους διορισμούς των Διοικητών Νοσοκομείων και όχι μόνο. Διορισμούς που πληρώνει η Ελληνική κοινωνία, καθώς είναι εμφανής η  αδυναμία πολλών Διοικήσεων να ανταποκριθούν στα καθήκοντα τους σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη υγειονομική, οικονομική και κοινωνική συγκυρία». 

«Πριν από 3,5 μήνες σε ένα κρεσέντο υποκρισίας  η κυβερνητική πλειοψηφία  ψήφισε  το νόμο 4735/2020, υποτίθεται με στόχο την αξιοκρατική στελέχωση των σχετικών θέσεων. Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία είχε από την αρχή καταγγείλει την προσχηματική και υποκριτική στάση της ΝΔ, καθώς η συντριπτική πλειονότητα των σχετικών θέσεων είχε ήδη  καλυφθεί με κομματικούς διορισμούς και για πλήρη θητεία», συμπληρώνει ο κ. Ζαχαριάδης. 

«Δεν τους έφτανε ούτε αυτό. Ο κ. Μητσοτάκης, ο κ. Γεραπετρίτης, ο κ.  Βορίδης επιθυμούν τον απόλυτο κομματικό έλεγχο του Δημοσίου,  εκμηδενίζοντας κάθε πιθανότητα αντικειμενικής στελέχωσης έστω και κάποιων ελάχιστων θέσεων που κενώνονται στην πορεία.», υπογραμμίζει. 

«Σε αιφνιδιαστική τροπολογία που κατέθεσαν σε άσχετο νομοσχέδιο οι κκ Βορίδης και Γεραπετρίτης, προβλέπεται η παράταση της θητείας  κομματικά διορισμένων  διοικήσεων, μέχρι την ολοκλήρωση των σχετικών διαδικασιών επιλογής. Με άλλα λόγια,  η εφαρμογή του νόμου παραπέμπεται στις καλένδες», επισημαίνει. 

Προφανώς, τονίζει ο κ. Ζαχαριάδης, «η επίκληση της υπαρκτής πίεσης που ασκείται στο ΑΣΕΠ δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή. Αυτό ήταν γνωστό από την αρχή. Η πραγματικότητα είναι ότι η ΝΔ επιδιώκει την με κάθε τρόπο παραμονή των κομματικών εγκάθετων στις διοικήσεις των νομικών προσώπων».

«Πλέον κανείς δεν εξαπατάται. Η δήθεν ‘μεταρρυθμιστική’ κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, επιχειρεί σε καθημερινή  βάση, μεθοδικά και πλέον απροκάλυπτα την επαναφορά  του σκληρού κομματικού κράτους της δεξιάς. Η κυβέρνηση των «Αρίστων» της ΝΔ αποδομεί καθημερινά το δικό της νομοθετικό έργο με εμβόλιμες και πρόχειρες  τροπολογίες της τελευταίας στιγμής», συμπληρώνει. 

«Το δήθεν επιτελικό κράτος των 60 υπουργών και υφυπουργών και των χιλιάδων μετακλητών  έχει προφανή αδυναμία συντονισμού του κυβερνητικού και νομοθετικού έργου ακόμη και στα πλέον προφανή. 

Η ανεπάρκεια της κυβέρνησης,  σε συνδυασμό με την διαρκή προσπάθεια επαναφοράς των χειρότερων πρακτικών κομματισμού και αδιαφάνειας, προκαλούν ήδη τεράστια ζημιά στη λειτουργία του δημόσιου τομέα», καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο κ. Ζαχαριάδης. 

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Μέγας ΠΑΟΚ στα πλέι οφ του Conference League

Το πληρέστερο portal ψυχαγωγίας. Σινεμά, Θέατρο, Γεύση, Citylife, Εικαστικά,...

Τι να κάνετε αν σας πιάσει διάρροια

Σε όλους μας μπορεί να συμβεί να αισθανθούμε εκείνη...

Άσκηση: Πόσος χρόνος αρκεί για να βελτιώσει τη μνήμη

Η άσκηση δεν αποτελεί σύμμαχο μόνο της σωματικής υγείας,...