Κ. Αρσένης: Μη δίνετε υποκριτική παράταση ζωής σε εκτροφεία μινκ

Μοιραστειτε το

Ο βουλευτής του ΜέΡΑ25, Κρίτων Αρσένης

EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Για  αμφιλεγόμενες αποζημιώσεις που απλώς δίνουν «υποκριτικά και ψηφοθηρικά παράταση ζωής» σε εκτροφεία γουνοφόρων έκανε λόγο ο βουλευτής του ΜέΡΑ25 Κρίτων Αρσένης. 

Μιλώντας στο ραδιόφωνο της Καστοριάς antennes.gr, ο βουλευτής κάλεσε την κυβέρνηση να προχωρήσει σε έγκαιρη εφαρμογή ενός σχεδίου δίκαιης μετάβασης, με δεδομένη την «απογουνοποίηση» το έτος 2025.

Παράλληλα κατηγόρησε τη κυβέρνηση ότι η χορήγηση ενισχύσεων ήσσονος σημασίας δεν αποτελεί πρόνοια για το προδιαγεγραμμένο μέλλον μιας σημαντικής δραστηριότητας (με ιστορία 300 χρόνων, από την οποία εξαρτώνται 30.000 άνθρωποι), αλλά επίφαση ενδιαφέροντος για μια εκλογική περιφέρεια που τιμά παραδοσιακά τη Ν.Δ. με την ψήφο της.

Επίσης, δήλωσε ότι τίθενται ερωτήματα για τα κριτήρια διανομής της οικονομικής στήριξης των τριών εκατ. ευρώ, σημειώνοντας ότι διατυπώνονται εύλογοι φόβοι ότι θα αποζημιωθούν οι μεγάλοι, μόνον, εκτροφείς γουνοφόρων.

Ειδικότερα για την Καστοριά, είπε ότι «δεν μπορεί να αξιοποιηθεί, όταν εξαρτάται αποκλειστικά και μόνον από την εκτροφή γουνοφόρων ζώων και τη μεταποίηση της γούνας». Πρόσθεσε ότι «ο τόπος δεν μπορεί να βασίζει το μέλλον του στη γούνα. Μπορεί, όμως, να βασιστεί στο πολιτιστικό απόθεμα που έχει δημιουργηθεί ανά τους αιώνες από τη γούνα».

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...