Κώστας Χαριτοδιπλωμένος: Η αλλαγή ονόματος που του πρότειναν – Ο λόγος που αρνήθηκε να κάνει καριέρα στο εξωτερικό (video) | newsbreak

Μοιραστειτε το

Ο Κώστας Χαριτοδιπλωμένος έκανε αξιόλογη διεθνή καριέρα, καθ’ όλη τη διάρκεια της δεκαετίας του 1980. Ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του στις αρχές της δεκαετίας του 1980, ξεχωρίζοντας ιδιαίτερα για τη δημιουργία του «Lost in the Night» το 1984, το οποίο ανέβηκε στην κορυφή των ευρωπαϊκών chart, κυρίως μεσογειακών χωρών. Το συγκεκριμένο τραγούδι μάλιστα επανακυκλοφόρησε πάλι το 2002 ενώ το 2019 είχαμε μία δεύτερη επανακυκλοφορία του τραγουδιού από τη Heaven Music.

Καλεσμένος βρέθηκε χθες στην εκπομπή του του Φάνη Λαμπρόπουλου και του Νικόλα Ράπτη, «Χιούστον το λύσαμε» και μίλησε για την μεγάλη επιτυχία που γνώρισε, για την πρόταση που του έκαναν οι παραγωγοί εκείνης της εποχής να αλλάξει το όνομά του αλλά και για τον λόγο που αρνήθηκε την πρόταση της EMI Αγγλίας.

«Η μεγάλη ανωμαλία του τότε ήταν ότι το συναίσθημα έβγαινε. Έβγαινε πολύ. Και στην καθημερινότητα. Ήταν μια εποχή που δεν φοβόσουν σε ποιον θα μιλήσεις, τι θα κάνεις. Είχες να φας, να πιείς, μπορούσες να πας να διασκεδάσεις ελεύθερα.

Μου είπαν να αλλάξω το επίθετό μου. Ειδικά όταν έκανα τον πρώτο μου ξενόγλωσσο δίσκο μου είχαν προτείνει 2000 ονόματα. Μου είπαν “να σε πούμε Kostas Gaye”; Λέω ρε παιδιά όχι. Ήθελαν να βάλουν κάτι περίεργο και τους είπα ότι το πιο περίεργο που μπορούνε να βάλουνε είναι το όνομά μου για να το θυμάται ο κόσμος.

Αρνήθηκα την πρόταση της EMI Αγγλίας τότε γιατί όλα στη ζωή είναι σχετικά. Η ουσία είναι να κάνεις αυτό που γουστάρεις, να είσαι με αυτούς που γουστάρεις και να ζήσεις στον τόπο που γουστάρεις. Εγώ λοιπόν λάτρης της Ελλάδας δεν ήθελα να δεχτώ την πρόταση γιατί θα έπρεπε να φύγω για 7 χρόνια. Δεν αγοράζουν οι λίρες την ευτυχία. Δεν μετανιώνω»

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

Πηγή
Author: lamprina

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα