Κύπρος: 197 νέα κρούσματα, πέντε οι διασωληνωμένοι

Μοιραστειτε το

197 νέα κρούσματα κορωνοϊού από σύνολο 3.053 εργαστηριακών διαγνώσεων ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της Κύπρου το απόγευμα της Κυριακής.

Με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 4.563.

Επισημαίνεται ότι από το πρόγραμμα του δειγματοληπτικού ελέγχου που έγινε στην Κυπερούντα, εντοπίστηκαν 27 κρούσματα από 500 δείγματα που λήφθηκαν. Επιπρόσθετα στα 27, τις προηγούμενες μέρες είχαμε άλλα 12 θετικά περιστατικά που εντοπίστηκαν από την κοινότητα και φαίνεται ότι προέκυψαν μετά από κηδεία που έγινε στην περιοχή.

Επίσης, στα αποτελέσματα της Κυριακής, τα 16 περιστατικά είναι από 978 εργαστηριακές εξετάσεις που έγιναν στις πύλες εισόδου. Τα υπόλοιπα 181 περιστατικά προέκυψαν από 2,075 τεστ που έγιναν στην κοινότητα. Δηλαδή, ένας στους 11 που εξετάστηκαν είναι θετικός στον ιό.

Επιπρόσθετα, στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου νοσηλεύονται 26 ασθενείς θετικοί στον ιό SARS-CoV-2, εκ των οποίων οι τέσσερις στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας. Επιπλέον, στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας πέντε ασθενείς, ενώ άλλα οκτώ άτομα νοσηλεύονται σε θάλαμο COVID-19.

Εν τω μεταξύ, τρόφιμοι του Σωκράτειου Μελάθρου Ευγηρίας στην Λεμεσό εντοπίστηκαν θετικοί στον ιό μετά από διενέργεια, με πρωτοβουλία των υπευθύνων του χώρου, διαγνωστικής εξέτασης σε κλινικό εργαστήρι μη εγκεκριμένο από το υπουργείο Υγείας και με μεθοδολογία επίσης μη αναγνωρισμένη από το υπουργείο Υγείας.

Λόγω του γεγονότος ότι οι άνθρωποι αυτοί εμπίπτουν στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, και θέλοντας να προφυλάξει την υγεία τους, αλλά και να διερευνήσει το εύρος της διασποράς εντός του συγκεκριμένου οίκου ευγηρίας, δόθηκαν οδηγίες ώστε κλιμάκιο αποτελούμενο από ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του ΟΚΥπΥ να μεταβεί σήμερα επιτόπου, ώστε να γίνει αξιολόγηση της κλινικής κατάστασης όλων των προσώπων που διαμένουν στο Μέλαθρο και να ληφθούν δείγματα για τη διενέργεια μοριακής εξέτασης (PCR).

Παράλληλα, το υπουργείο Υγείας ενημέρωσε σχετικά τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων που έχουν την ευθύνη για την επιτήρηση των οίκων ευγηρίας και των άλλων δομών, έτσι ώστε να διενεργηθεί από πλευράς τους έλεγχος για να διαπιστωθεί εάν οι υπεύθυνοι συμμορφώνονται και τηρούν τις σχετικές οδηγίες.

 

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Μέγας ΠΑΟΚ στα πλέι οφ του Conference League

Το πληρέστερο portal ψυχαγωγίας. Σινεμά, Θέατρο, Γεύση, Citylife, Εικαστικά,...

Τι να κάνετε αν σας πιάσει διάρροια

Σε όλους μας μπορεί να συμβεί να αισθανθούμε εκείνη...

Πόλεμος: Τι θα συνέβαινε αν η Ρωσία δολοφονούσε τον Ζελένσκι

«Μια δολοφονία δεν άλλαξε ποτέ την ιστορία του κόσμου»,...