Κύπρος, καθηγητής Σωτηριάδης: Σταματήστε τη θανατολογία, είμαστε σε φυσιολογικά επίπεδα – OTA VOICE

Μοιραστειτε το

Σωτηριάδης: Σταματήστε το πανήγυρι της θανατολογίας – Ο κορωνοϊός είναι λιγότερο επικίνδυνος από την γρίπη

Ανοικτή επιστολή προς τον πρόεδρο της  Κυπριακής Δημοκρατίας, την Ιερά Σύνοδο, το Υπουργικό Συμβούλιο και την κυπριακή Βουλή  απέστειλε ο καθηγητής επιδημιολογίας, Ελπιδοφόρος Σωτηριάδης σε σχέση τόσο με τα μέτρα όσο και με την επικινδυνότητα του κορωνοϊου.

Μιλώντας στην εκπομπή  ΑΙΧΜΕΣ  στο Omegalive, ο κ. Σωτηριάδης επισήμανε πως φέτος στην Κύπρο, έχουμε 86 θανάτους λιγότερους από ότι το 2019, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής στατιστικής υπηρεσίας.

Αναλυτικά ο καθηγητής επισήμανε ότι:

-Είναι ξεκάθαρο ότι οι θάνατοι του 2020 είναι λιγότεροι σε σχέση με το 2019 και είναι λιγότεροι από τον μέσο όρο των τριών τελευταίων ετών.

-Εδώ και έξι μήνες βομβαρδίζεται ο πληθυσμός της Κύπρου με ακατάσχετη θανατολογία και όποιος τολμήσει να πει μια διαφορετική γνώμη από τα δρακόντεια μέτρα τον στήνουν στον τοίχο. Σήμερα βλέπουμε να επιβεβαιώνεται ότι ο ιός αυτός δεν είναι θανατηφόρος και δεν είναι ιδιαίτερα επικίνδυνος.Είναι λιγότερο επικίνδυνος από τον ιό της γρίπης,  όπως επιβεβαιώνεται κα επιστημονικά.

-Οι θάνατοι που βλέπουμε είναι από όλες τις αιτίες. Εξάρσεις και υφέσεις των ιώσεων έχουμε κάθε χρόνο.

Αυτή η εικόνα που βλέπουμε μπροστά μας είναι φυσιολογική εικόνας θνησιμότητας στον πληθυσμό. Και τα φετινά δεδομένα εντάσσονται μέσα στη φυσιολογική διακύμανση. Είμαστε περίπου στα φυσιολογικά πλαίσια.

-Όλο αυτό το πανήγυρι της θανατολογίας δεν έχει καμία σχέση με τα περιστατικά του κορωνοιϊού που βλέπουμε στον πληθυσμό.

-Αυτή η ιστορία με τον εκφοβισμό του κόσμου πρέπει να σταματήσει.

Πηγή Omegalive.com.cy

Πηγή
Author: admin.user

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα