Κύπριος Ευρωβουλευτής στο Ευρωκοινοβούλιο: «Σήμερα είμαστε όλοι Αρμένιοι» (video) | newsbreak

Μοιραστειτε το

Ο Κύπριος Ευρωβουλευτής Λευτέρης Χριστοφόρου (από το 2014 με τον ΔΗΣΥ) σε παρέμβασή του στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου για τις επιθέσεις του Αζερμπαϊτζάν εναντίον των Αρμενίων στο Ναγκόρνο – Καραμπάχ, τόνισε πως «σήμερα, είμαστε όλοι Αρμένιοι και στεκόμαστε δίπλα στην Αρμενία και στον δοκιμαζόμενο, αγωνιζόμενο Αρμενικό Λαό».

Ο κ.Χριστοφόρου απευθυνόμενος στα μέλη της ΕΕ, είπε ακόμα: «Αποτελεί ιστορικό χρέος και υπέρτατο καθήκον της ΕΕ, να αντιδράσει άμεσα και να εμποδίσει τους Αζέρους και Τούρκους, από τις νέες εγκληματικές ενέργειες και να προστατεύσει τους Αρμένιους Αδελφούς μας».

Αναλυτικά η παρέμβασή του:

«Το Αζερμπαϊτζάν παραβιάζοντας τη Συμφωνία Εκεχειρίας και το Διεθνές Δίκαιο, επιτέθηκε αιφνιδίως και αναιτίως, εναντίον των Αρμενίων στο Ναγκόρνο – Καραμπάχ, υποβοηθούμενο από Σύριους τρομοκράτες και έχοντας την φανερή στήριξη της Τουρκίας. Η Ιστορία παραμένει αμείλικτη και αδέκαστη απέναντι όλων μας. Πριν έναν αιώνα η πολιτισμένη Ανθρωπότητα, αδιαφόρησε μπροστά στην εγκληματική δράση των Νεοτούρκων που οδήγησε στην Αρμενική Γενοκτονία καθώς και στη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου. Η Ιστορία καταχώρησε στις μαύρες σελίδες της, τις Γενοκτονίες αλλά και αυτούς που αδιαφόρησαν όταν συντελούνταν οι Γενοκτονίες.

Αποτελεί ιστορικό χρέος και υπέρτατο καθήκον της Ε..Ε, να αντιδράσει άμεσα και να εμποδίσει τους Αζέρους και Τούρκους, από τις νέες εγκληματικές ενέργειες και να προστατεύσει τους Αρμένιους Αδελφούς μας. Η Ε.Ε. τι έπραξε μέχρι σήμερα, κύριε Borrell, Ύπατε Εκπρόσωπε της Ε.Ε.;

Ο περήφανος και υπέροχος Αρμενικός Λαός, με τη Μακρά Ιστορική παρουσία και με τεράστια προσφορά Πολιτισμού στην Ανθρωπότητα, δικαιούται και αξίζει την έμπρακτη στήριξη μας.
Οφείλουμε όλοι σήμερα από εδώ από το Ευρωκοινοβούλιο από τη καρδιά της Ευρώπης, της Δημοκρατίας και της Ελευθερίας, να στείλουμε ένα ισχυρό μήνυμα, απέναντι στην επιθετικότητα των Αζέρων εναντίον των Αδελφών μας Αρμενίων.

Όλοι με μια φωνή να διαμηνύσουμε και να διατρανώσουμε προς πάσαν κατεύθυνση ότι:
Σήμερα, ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΑΡΜΕΝΙΟΙ και ΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΔΙΠΛΑ ΣΤΗΝ ΑΡΜΕΝΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΟΚΙΜΑΖΟΜΕΝΟ, ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟ, ΑΡΜΕΝΙΚΟ ΛΑΟ».

Σπάμε τα στεγανά της ενημέρωσης! Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο newsbreak.gr

Πηγή
Author: Ιωάννα

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα