Κύμα συμπαράστασης στον τραυματιοφορέα που κάνει απεργία πείνας για 6η μέρα | newsbreak

Μοιραστειτε το

Στο πλευρό του τραυματιοφορέα που προχωρά σε απεργία πείνας για 7η ημέρα, βρίσκονται οι συνάδελφοί του στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας.

Ο αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Τραυματιοφορέων και εργαζόμενος του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, Λάμπρος Τσάπαλης διαμαρτύρεται για την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία και διεκδικεί την άμεση στήριξη του προσωπικού, τη στιγμή που 100 συνάδελφοί του νοσούν από τον ιο.

«Μην ακούτε το παραμύθι ότι φέρνουν κόσμο. Φέρνουν μόνο όταν πιέζονται και τον φέρνουν σε λάθος στιγμή, όταν πλέον χρειάζεται εκπαίδευση και δεν μπορεί να κάνει εκείνη την στιγμή» δήλωσε πριν από δύο ημέρες στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra24.

O κ. Τσάπαλης εξαπέλυσε πυρά κατά του υπουργείου Υγείας και μίλησε για την έκτακτη ενίσχυση των γιατρών: «Όταν μου λέει ο υπουργός που είναι σαν γλάστρα μια φορά πέρασε από το νοσοκομείο μας για να μας πει ότι θα το κάνει ιδιωτικό. Είχε αυτό το θράσος. Έρχονται τώρα για να μας δώσουν ένα δώρο και ξαφνικά μας λένε δεν σας το δίνουμε. Ή θα το δώσουμε μόνο στις ΜΕΘ. Είναι δυνατόν να παίζουμε με τον κορωνοϊο καθημερινά και έχει το θράσος να μας πεις ότι μόνο μια μερίδα, θα επιλέξεις εσύ αυτό που σε βολεύει ή που σου φτάνει οικονομικά; Αν δεν σου φτάνει να βγεις να πεις δεν έχω» δήλωσε.

Στο πλαίσιο των δράσεων για τη στήριξη του απεργού πείνας, συνάδελφοί του θα πραγματοποιήσουν 2ωρη κινητοποίηση στις πύλες των νοσοκομείων ολόκληρης της χώρας, την Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου.

Πηγή
Author: Ch-newsroom

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα